img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-1-2021 09:15

Nationale tuinvogeltelling 2021 - Tel je mee?

28 januari 2021 - Op 29, 30 en 31 januari 2021 organiseren Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland weer de Nationale Tuinvogeltelling. Het doel is om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken, want met die informatie kunnen vogels beter worden geholpen en beschermd.  

img

Oproep Bezoekerscentrum Leudal

Het Bezoekerscentrum Leudal doet ook altijd mee aan de Nationale Tuinvogeltelling, maar dat is dit jaar vanwege corona helaas niet mogelijk. De medewerkers zouden het erg op prijs stellen als zoveel mogelijk mensen uit de gemeente Leudal die meedoen aan de Nationale Vogeltelling, hun resultaten ook doorsturen naar het Bezoekerscentrum Leudal. Dan kan worden onderzocht of de resultaten in Leudal hetzelfde zijn als in de provincie Limburg of heel Nederland.

Informatie doorsturen kan per e-mail naar bcl.prgroep@gmail.com.  

Vogels tellen in 3 gemakkelijke stappen

Stap 1

Tel op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 één keer een half uur de vogels in jouw tuin of op jouw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over jouw tuin? Die tellen niet mee.   

Stap 2

Noteer alle waarnemingen van een soort in jouw tuin of op jouw balkon. Maar tel deze waarnemingen niet bij elkaar op, want dan loop je het risico dezelfde vogel dubbel te tellen.

Stap 3

Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die je tegelijk hebt gezien. Dus: zie je in jouw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geef je door: 5 koolmezen.

Resultaten doorgeven

Geef je telling op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari 2021 gemakkelijk door via de website van de vogelbescherming Nederland. Het telformulier staat daar voor je klaar.

Woon je in de gemeente Leudal? Vergeet dan ook niet jouw telling door te geven aan het Bezoekerscentrum Leudal via bcl.prgroep@gmail.com.

Stockfoto (pimpelmees)

Tags
Wellicht interessant