img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-1-2021 11:00

'Dag van het respect voor de zorg' in het Laurentius - #zegNEEtegenagressie

Roermond - 26 januari 2021 - Normaal zou het vandaag voor de derde keer de 'Dag van het werkplezier in de zorg' zijn. Een dag waarin zorgprofessionals in heel Nederland samen hun prachtige zorgvak vieren. Dit jaar staat de dag in het teken van respect en waardering voor de zorg en is daarom omgedoopt tot 'Dag van het respect voor de zorg'. Juist in deze tijd waarin het coronavirus woedt en relschoppers zich zelfs tegen ziekenhuizen keren. Het Laurentius Ziekenhuis start daarom de campagne #zegNEEtegenagressie. 

img

Laurentius Ziekenhujis - #zegNEEtegenagressie

Dat respect en waardering voor de zorgmedewerkers soms ver te zoeken is, merken ze ook in het Laurentius Ziekenhuis. Vooral sinds het uitbreken van het coronavirus ervaren zij meer (verbale) agressie op de werkvloer. Om meer bewustwording te creëren bij patiënten, familieleden, bezoekers en publiek dat bedreigen en afsnauwen écht niet kan, is het ziekenhuis onder andere een postercampagne gestart met de boodschap: Wij helpen u, helpt u ons ook?

"Met deze campagne hopen wij het werken in de zorg weer plezieriger te maken voor onze zorgprofessionals en vragen wij, juist vandaag, extra aandacht, waardering en respect voor de medewerkers en het waardevolle vak dat zij uitoefenen. #ZegNEEtegenagressie".

Foto FB LZR

 

Wellicht interessant