img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-1-2021 17:45

Grote brand appartementencomplex Roermond

Roermond - 27 januari 2021 - Net voor één uur vanmiddag kwam een melding bij de brandweer binnen van een brand in een appartementencomplex aan de Willem Bayerstraat. Het ambulancepersoneel heeft drie bewoners met ademhalingsproblemen onderzocht, waarvan één bewoner naar het ziekenhuis is gebracht voor verdere verzorging.

img

In de kelder en het trappenhuis veroorzaakte de brand veel rookschade en dwong bewoners om te evacueren. Omdat het trappenhuis de enige weg naar begane grond is, moesen enkele bewoners kortstondig door de rook heen op de vlucht slaan. De brandweer startte meteen met de bestrijding van de brand en met het evacueren van de bewoners die thuis waren. Eén bewoner werd met de brandweerhoogwerker van de galerij afgehaald.
 
In de kelder, die ca. 1,5 meter bij 2 meter groot is, brandde afval en een matras. Rond 14.00 uur had de brandweer de brand onder controle en nagenoeg geblust.

Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend. Het complex bestaat uit vier bouwlagen en 12 woningen waarvan enkele mensen niet thuis waren. Een vijftal bewoners zijn bij een school in de buurt opgevangen. De woningen zelf zijn niet beschadigd en werden door de brandweer gecontroleerd op aanwezige rook. 

Omstreeks 16.00 uur konden de bewoners terug naar hun woning. De stichting Salvage die hulp biedt aan de gedupeerden van onder andere brand, komt helpen met reinigen.
 

Wellicht interessant