img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-1-2019 11:50

Snoeicursus voor jonge fruitbomen in Thorn

Thorn - Stichting IKL biedt inwoners van Thorn de mogelijkheid om deel te nemen aan een snoeicursus voor jonge fruitbomen. Tijdens deze tweedelige cursus op woensdagavond 13 februari en zaterdagochtend 16 februari worden er verschillende aspecten behandeld die belangrijk zijn bij het snoeien, want hoe snoei je deze bomen en waar moet je op letten? Deze cursus wordt georganiseerd in het kader van de aanleg van de Dorpsgaard de Notenbeemd en de aanplant van het oude appelras Thoearder Reinette. Meedoen aan deze cursus is gratis.  

img

Foto: Stichting IKL

Fruitbomen worden jaarlijks gesnoeid vanaf het jaar dat de bomen geplant worden. In de eerste jaren wordt de boom gevormd. De appelboom wordt anders gevormd dan de perenboom. Dat geldt ook voor de kersenboom en de pruimenboom. 

De cursus bestaat uit een theoriegedeelte en praktijkgedeelte::

De theorieavond vindt plaats op woensdagavond 13 februari 2019, aanvang 19.30 uur in De Harmoniezaal, Bogenstraat 8, Thorn. Er wordt een presentatie gegeven over het snoeien van jonge fruitbomen en het is ook mogelijk om een cursusboek te bestellen als naslagwerk. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen.

De praktijkochtend is op zaterdag 16 februari 2019 van 09.30 tot 12.30 uur. Er worden dan onder begeleiding bomen gesnoeid vergezeld van praktische tips en uitleg. Het gereedschap en andere materialen worden door IKL verzorgd.  

Meedoen aan deze cursus is gratis, aanmelden kan per email via ikl@ikl-limburg.nl.

Vragen? Neem dan telefonisch contact op met Frans Voncken, 046-3030544. 

Wellicht interessant