img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

23-3-2021 15:31

Laurentius Ziekenhuis - Digitale intake dikke darm onderzoek

Roermond - 23 maart 2021 - De poli MDL (maag-, darm- en levercentrum) van het Laurentius Ziekenhuis is gestart met een digitale intake voor patiënten die een onderzoek krijgen van de dikke darm. Het fysieke intakegesprek met de verpleegkundige in het ziekenhuis wordt, voor de patiënten die hiervoor in aanmerking komen, helemaal of deels vervangen door de intake via het patiëntenportaal MijnLZR.

img

Linda Roberts, MDL-arts: “De patiënt hoeft nu niet naar het ziekenhuis te komen voor een intakegesprek of op een afgesproken tijdstip telefonisch beschikbaar te zijn voor een telefonische screening. De patiënt kan de digitale screening zelf op een door hem of haar zelf gekozen moment uitvoeren en dit eventueel ook samen doen met een begeleider/familielid.”

De patiënten die in aanmerking komen voor de digitale intake, krijgen via de e-mail een link om het digitaal screenen te starten binnen de beveiligde omgeving van het patiëntenportaal. Ze krijgen hier een voorlichtingsfilm te zien over de gang van zaken van de dag van het onderzoek en over het onderzoek zelf.

“Door de digitale voorlichting krijgen patiënten een goed beeld van wat zij kunnen verwachten voor, tijdens en na het onderzoek”, vertelt Roberts. “Dit is belangrijk, want goede voorlichting aan de patiënt zorgt niet alleen voor een grotere tevredenheid, maar ook voor een betere darmvoorbereiding.” Nadat de patiënt de film heeft bekeken, vult hij digitaal een vragenlijst in. Zodra de vragenlijst is ingevuld en beoordeeld door een zorgprofessional, wordt de patiënt opgeroepen voor het onderzoek.

“We zijn blij met deze nieuwe manier van werken. De patiënt kan zich nu thuis al adequaat voorbereiden op het onderzoek en hoeft alleen voor het onderzoek naar het ziekenhuis te komen. Patiëntvriendelijk en efficiënt; daar doen we het toch voor”, aldus Roberts.

Foto LZR

Wellicht interessant