img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-4-2021 09:00

Axideo - Even stilstaan bij het evangelie - Pasen 2021

4 april 2021 - Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus uit de dood is opgestaan, op de derde dag na zijn kruisiging (Goede Vrijdag). Op deze Paaszondag is het woord aan deken Wilson Varela van dekenaat Horst-Helden.  

In samenwerking met de Limburgse Stichting Axideo kunnen belangstellenden iedere zondagochtend en op bijzondere christelijke feestdagen bij DeltaLimburg.nl kijken en luisteren naar een korte evangelische boodschap ter overdenking. 

Aan deze serie reportages werken bisschop Harrie Smeets, pastoor-dekens en nagenoeg alle priesters uit het Bisdom Roermond mee. 

Over Stichting Axideo

De doelstelling en intentie van deze stichting gaat uit van  

De boodschap voor de 35ste Wereldcommunicatiedag op 27 mei 2001 van Paus Johannes Paulus II:

"Verkondig het vanaf de daken": het evangelie in het tijdperk van de wereldwijde communicatie.

“In het thema dat ik heb gekozen voor de Wereldcommunicatiedag van 2001, weerklinken de woorden van Jezus zelf. Dat kan ook niet anders, want alleen Christus verkondingen wij. We weten nog wat Hij tot zijn leerlingen zei: "Wat ik jullie zeg in het donker, zeg dat in het licht. Wat jullie in het oor gefluisterd krijgen, verkondig dat vanaf de daken"(Mt 10,27). In het verborgene van ons hart hebben wij naar de waarheid van Jezus geluisterd. Nu moeten wij die waarheid van de daken verkondigen.”

Reportage Stichting Axideo 

Tags
Wellicht interessant