img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-5-2021 01:00

Wandelroute van de week - Kastelen en Grathemerroute

Grathem - 14 mei 2021 - Deze week een zeer afwisselende en verrassende wandelroute van de ANWB met een lengte van ongeveer 9 km. Start- en eindpunt in Grathem. De route voert onder andere langs gebloemde akkerranden, boomzomen, langgevelboerderijen, boerenschuren, de Grathemermolen, de kastelen Groot Buggenum en Ten Hove, de Uffelse Beek en de Boschmolenplas. Er is dus genoeg te zien en te ontdekken!

img

ANWB omschrijft deze wandelroute als volgt: "Nauwelijks heb je het dorp Grathem verlaten of er verschijnt een landelijke quilt van gebloemde akkerranden, boomzomen, grazend vee, langgevelboerderijen en boerenschuren. Het is stil. Zó stil dat je insecten hoort zoemen van bloem tot bloem en dat een hond binnenshuis schrikt van een passerende wandelaar. Hij springt tegen de houten deuren en laat ze klapperen in hun sponningen. Een boer verleent overpad, je wandelt rechtstandig zijn akker in. Aan weerszijden wordt gewerkt op het land. De route begint en eindigt met fruit. Geen zin in appels of peren? Langs het kaarsrechte kanaal Wessem-Nederweert staan zomers wilde bramen in overvloed." 

Hond mee? / Toegankelijkheid

Tijdens deze hele route zijn honden aangelijnd toegestaan. Deze route is niet geschikt voor mindervaliden, vanwege de onverharde paden.

Routebeschrijving (knooppuntenwandeling)

Start- en eindpunt is de parkeerplaats bij de St. Severinuskerk in Grathem. Sla bij de Grathemermolen en knooppunt 77 rechtsaf de Loorderstraat in, langs de Uffelse Beek naar Kasteel Groot Buggenum. Bij knooppunt 93 volg 91 en daarna 75 langs het insectenhotel. Vanaf 75 volg 74 en 73 langs Kasteel Ten Hove. Vervolgens 72-71-70-80-81 langs Recreatiepark Heelderpeel. Dan via 82, de Boschmolenplas en 79 en 78 weer terug naar 77.

Hier vind je nog meer informatie over deze wandelroute. 

Eropuit met DeltaLimburg.nl

Helian van Lier, hoofdredacteur: "Net als vorig jaar zet ik in de periode mei tot en met augustus met veel plezier elke vrijdag een leuke fiets- of wandelroute in ons prachtige Midden-Limburg in het zonnetje. Ik wens jullie veel sportieve, gezellige en mooie wandelingen en fietstochten toe!" 

Foto Leon van Lier (kasteel Groot-Buggenum)

140521/HvL

Tags
Wellicht interessant