img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-5-2021 09:00

Opnieuw grote schoonmaakactie in de Roermondse wijk ’t Veld

Roermond - 28 mei 2021 - Het Laurentius Ziekenhuis, basisschool de Zonnewijzer, Moveoo en de ondernemers van de Roermondse wijk ’t Veld slaan opnieuw de handen ineen om hun wijk op te ruimen met ondersteuning van de Wijkraad en de Gemeente Roermond. In de week van 31 mei tot en met 4 juni zullen de leerlingen van basisschool De Zonnewijzer onder de noemer '’t Veldj de sjoonste plek!' opnieuw de buurt vrij maken van zwerfafval.

img

De eerste stap is een paar jaar geleden genomen door ondernemers die zich stoorden aan de rommel in hun wijk. Zij hebben vervolgens de samenwerking met het Laurentius Ziekenhuis en de basisschool gezocht. De afgelopen jaren zijn er bij elkaar meer dan honderd vuilniszakken met afval verzameld. Reden genoeg om ook dit jaar weer met deze actie te starten.

Op basisschool De Zonnewijzer wordt er veel aandacht besteed aan het thema zwerfvuil en dit initiatief past dan ook precies binnen de filosofie van de Vreedzame School: de kinderen worden gestimuleerd om een bijdrage te leveren aan hun omgeving en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Met z’n allen ervoor zorgen dat de buurt schoon blijft, is daar een goed voorbeeld van.

Ook het Laurentius Ziekenhuis ondersteunt dit initiatief graag. Nataschja Zaal, manager Facilitair Bedrijf: “De afvalraper is de held van deze tijd! Het is mooi om te zien dat de leerlingen op deze manier hun steentje bijdragen. Kinderen hebben de toekomst en kunnen een voorbeeld zijn voor anderen door hun afval netjes weg te gooien in de afvalbak in plaats van op straat. Vanuit het Laurentius Ziekenhuis ondersteunen we dit initiatief dan ook graag en vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving voor de inwoners van ’t Veld. Iedereen in de wijk profiteert van deze geweldige actie van de wijkpartners. Een schone leefomgeving draagt tenslotte bij aan een gevoel van gezondheid, bevordert de sociale binding in de wijk en nodigt uit tot gezond gedrag.  Als wijkpartner nemen we dan ook ons deel in maatschappelijke betrokkenheid hierin.“

Tijdens de zwerfvuilactie zullen alle bewoners van ’t Veld een flyer ontvangen –  ontworpen door de kinderen zelf – waarin aandacht wordt gevraagd voor deze actie en zullen zij oproepen om de wijk schoon te houden. Daarnaast zullen de ondernemers tijdens de actieweek posters ophangen in hun zaak en worden er extra afvalbakken geplaatst.


280521/HvL

Wellicht interessant