img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Roermond, Leudal en Maasgouw.

9-2-2019 11:10

Leerlingen De Leerlingst te gast bij St. Elisabeth met KERNgezond

Haelen - Op vrijdag 8 februari 2019 waren de groepen 5/6 van BS De Leerlingst te gast bij woonzorgcentrum Sint Elisabeth. Hier beleefden ze samen met de bewoners de KERNgezond smaaklessen. Samen met de bewoners werd in vier groepen broodsushi bereid en natuurlijk vervolgens samen lekker opgegeten. Daarnaast gymden de kinderen met de bewoners mee, werd er een suikerquiz gehouden en samen gezelschapsspellen gespeeld. Jong en oud hadden veel plezier samen en leerden spelenderwijs veel van elkaar. 

De kinderen en bewoners werden in vier groepen verdeeld. Elke groep doorliep vier onderdelen. Zo maakten ze samen een heerlijk en gezond tussendoortje, namelijk broodsushi. De producten hiervoor waren beschikbaar gesteld door Jan Linders Haelen. De kinderen en bewoners sneden zelf het brood en de groenten. Besmeerden het brood met kruidenkaas of belegden het met een plakje kipfilet. Vervolgens rolden ze hun eigen sushi op. Uiteraard mochten ze deze zelf opeten.
 
Daarnaast gymden de kinderen met de bewoners mee. Ze ervaarden hoe ze doen gymen op ouderen leeftijd. Daarnaast werd er een suikerquiz gedaan waarbij iedereen ontdekte hoeveel suiker er in enkele dagelijkse producten zit. 
 
Als laatste onderdeel speelden ze samen gezelschapsspellen. In gemixte teams gingen ze de sportieve strijd met elkaar aan.
 
 
Dit was de derde activiteit van KERNgezond Haelen. De volgende activiteit van KERNgezond Haelen vindt plaats op 28 maart 2019.
 
 

Tags
Meest bekeken
Wellicht interessant