img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-7-2021 10:25

Dijkversterking Thorn-Wessem - in gesprek over type kering bij de Maasboulevard

Thorn/Wessem - 1 juli 2021 -  Het voorkeursalternatief van dijkversterking Thorn–Wessem is in maart 2021 vastgesteld. Bekend is waar de versterkte dijk komt te liggen en welk type dijk het wordt. Met uitzondering  van de Maasboulevard: er is geen keuze gemaakt voor een permanente of zelfsluitende kering. Op 16 juli vindt hierover een bijeenkomst plaats met de gemeente Maasgouw, dorpsraad Wessem, behoud historisch aangezicht Wessem, ondernemers Mauritshaven Wessem en Klankbordgroep Water en Landschap Thorn. 

img

Maasboulevard

Waterschap Limburg heeft besloten om in het voorkeursalternatief alleen het tracé van de kering bij de Maasboulevard vast te leggen, en in de planuitwerkingsfase het type kering vast te leggen; er is dus in het voorkeursalternatief geen keuze gemaakt voor een permanente of zelfsluitende kering.

Toegezegd is om in de planuitwerking het gesprek aan te gaan om vast te stellen wat de belangrijkste kenmerken zijn van de historie van Wessem en op welke wijze deze kenmerken een plek kunnen krijgen binnen de verdere uitwerking van het voorkeursalternatief van het betreffende dijktracé.

Vanwege de wens om dit in fysieke bijeenkomsten te doen, heeft het even geduurd maar staat er nu een eerste bijeenkomst gepland op vrijdag 16 juli. Dit doet het waterschap samen met de gemeente Maasgouw en de 4G’s (dorpsraad Wessem, behoud historisch aangezicht Wessem, ondernemers Mauritshaven Wessem en Klankbordgroep Water en Landschap Thorn).

Om tot een integrale afweging te komen worden de onderstaande aspecten in ogenschouw genomen bij de keuze van het type kering:
·         Hoogwaterveiligheid en techniek
·         Ruimte voor de Maas
·         Kosten en financierbaarheid
·         Beheer n toekomstvastheid
·         Omgeving (draagvlak)
·         Ruimtelijke kwaliteit.

Gelegenheid om vragen te stellen

Heeft u vragen over dijkversterking Thorn-Wessem? Voor de zomervakantie kunt u nog terecht bij de spreekuren. Omgevingsmanager Ralph Gaastra beantwoordt uw vraag graag in een één-op-één gesprek. U kunt zelf een spreekuur boeken via deze webpagina van Waterschap Limburg op dinsdag 20 juli vanaf 9.00 tot 12.00 uur. 

Foto Leon van Lier 
010721/HvL

Wellicht interessant