img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-7-2021 11:00

Eerste Werelddag voor opa's en oma's

Roermond/Rome - 11 juli 2021 - In dit jaar, waarin er bijzondere aandacht is voor Sint-Jozef en het gezin, heeft paus Franciscus ook aan opa’s en oma’s gedacht. Hij heeft er zelfs een nieuwe gebedsdag voor in het leven geroepen. Voortaan is de vierde zondag van juli ‘Werelddag van grootouders en ouderen’. Dit eerste jaar is dat op zondag 25 juli. Die datum is niet willekeurig gekozen, maar valt in de buurt van 26 juli: de feestdag van Joachim en Anna, de grootouders van Jezus.

img

Volgens de paus is er te weinig aandacht voor ouderen en grootouders en vergeten we weleens de rijkdom van hun bijdrage aan het bewaren en doorgeven van onze wortels.

“Ouderen herinneren ons eraan dat ouderdom een geschenk is en dat grootouders de band zijn die verschillende generaties met elkaar verbindt door de ervaring van het leven en het geloof door te geven”, aldus paus Franciscus.

Volgens hem wekt de Heilige Geest ook vandaag in oudere mensen gedachten en woorden van wijsheid. De paus heeft ook een boodschap voor de eerste Werelddag voor grootouders geschreven.

Lees hier de (Duitstalige) boodschap van paus Franciscus voor de eerste Werelddag voor grootouders.

Bron Bisdom Roermond 
110721/HvL

Wellicht interessant