img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-7-2021 18:45

Wethouder Mart Janssen opent mini-bieb in Hunsel

Hunsel - 13 juli 2021 - In steeds meer dorpen en wijken tref je een mini-bieb aan, de 'boekenkast in de buitenlucht' waar je gratis boeken kunt lenen en waar je ook zelf boeken kunt achterlaten. Vanmiddag opende wethouder Mart Janssen de eerste minibieb, een inititiatief van het MensOntwikkelBedrijf (MOB), in de Limburgse vastelaoveskleuren in Hunsel. In eerste instantie krijgen de dorpsraden de gelegenheid om een mini-bieb bij het MOB aan te vragen en daarna kan iedereen een mini bibliotheek starten.  

img

“Het principe van de mini-bieb is simpel: je legt een boek in het kastje en pakt in ruil daarvoor een ander boek. Op deze wijze hopen wij het leesplezier bij jong en oud te stimuleren”, aldus wethouder Mart Janssen. 

Mogelijk gemaakt door MensOntwikkelbedrijf (MOB)

De mini-bieb is een initiatief van het MensOntwikkelBedrijf (MOB), een onderdeel van gemeente Leudal, om mensen te ondersteunen bij het starten van een mini bibliotheek. Dit initiatief wordt ook mede mogelijk gemaakt door een aantal ondernemers uit Leudal. Zo hebben Brentjens Haelen, Hubo Heythuysen en Kluswijs Roggel materialen aangeboden voor dit project. 

MensOntwikkelBedrijf

Het MOB is een maatschappelijk organisatie die zich richt op de terugkeer van uitkeringsgerechtigden op de arbeidsmarkt. Dit wordt samen met het bedrijfsleven gedaan. Aan de hand van verschillende projecten en activiteiten wordt ervoor gezorgd dat mensen met een uitkering meer kennis, ervaring en vaardigheden kunnen opdoen, zodat ze (weer) arbeidsfit worden. Een van de projecten is de mini-bieb.

Mini-bieb aanvragen

In eerste instantie krijgen de dorpsraden de gelegenheid om een mini-bieb bij het MOB aan te vragen. Daarna kan iedereen uit de gemeente Leudal een mini bibliotheek starten.

Foto FB gemeente Leudal
130721/HvL

Wellicht interessant