img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-2-2019 03:15

Grote interesse voor de GALM fitheidstest

Buggenum/Neer/Nunhem - Voor alle 65-plussers van Buggenum, Neer en Nunhem wordt op 21 februari 2019 in de Haammaeker in Neer een gratis fitheidstest georganiseerd. De interesse is groot: er zijn al meer dan 100 aanmeldingen ontvangen. Voor het middaggedeelte zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Opgave is nog mogelijk tot vrijdag 15 februari a.s. bij Arlette Vossen, telefonisch via 06-21968639 of per email via arlette.vossen@planet.nl.

img

Tijdens de gratis fitheidstest worden verschillende onderdelen gemeten zoals uithoudingsvermogen, kracht, reactievermogen, lenigheid, balansevenwicht, coördinatie, bloeddruk en uw BMI. Op basis van de uitslag ontvangt iedere deelnemer een advies van de leefstijladviseurs of fysiotherapeuten die bij de test aanwezig zijn.

GALM is een bewezen effectieve aanpak om senioren in beweging te brengen en te houden op een leuke en laagdrempelige wijze. Deze aanpak is vooral geschikt voor mensen, die willen weten hoe fit ze zijn, die actief willen worden en/of vaker willen bewegen.

Na de fittest start een 12 weken durend kennismakingsprogramma, waarin kan worden deelgenomen aan verschillende vormen van bewegen in groepsverband. Het programma wordt afgestemd op de persoonlijke wensen en mogelijkheden. Er is beweegaanbod voor alle senioren, ongeacht hun persoonlijke conditie. Het accent ligt op het plezier in bewegen en fitter worden, niet op presteren.

Het is mogelijk om na het introductieprogramma aan het 20 weken durend vervolgprogramma deel te nemen, waarbij iedere deelnemer kan kiezen uit diverse sportieve activiteiten. 

Na het introductieprogramma en vervolgprogramma volgt een tweede fittest waar de eigen resultaten kunnen worden vergeleken met de eerste fittest. 

Dit project is mogelijk dankzij een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

 
 
 

Tags
Wellicht interessant