img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-8-2021 10:26

Wisseltentoonstelling over bomen in Bezoekerscentrum Leudal

Haelen - 26 augustus 2021 - In samenwerking met Stichting Groen Hart Leudal organiseert Stichting Studiegroep Leudal een bijzondere tentoonstelling over de bomen in Het Leudal. De tentoonstelling opent op zondag 12 september en haakt aan op het 'IVN Bomenfestival' dat dit najaar, in de periode september tot en met november, wordt georganiseerd door de Limburgse IVN afdelingen 

img

Expositie Bezoekerscentrum Leudal

Bomen zijn van groot belang voor de instandhouding van het klimaat en de biodiversiteit, een thema dat zeker nu in tijden van klimaatverandering zeer actueel is. De tentoonstelling gaat in op groei, soorten, voedselkringloop, rechtspraak, kunst en nog veel meer waarbij de boom centraal staat. 

Ook voor kinderen is er veel te beleven tijdens deze expositie. Zij kunnen zelf aan de slag met o.a. de voelboom, houten speelgoed en het schilderen van bomen.

waar - Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg, Haelen

wanneer - vanaf 12 september 2021, tijdens de openingsuren van Bezoekerscentrum Leudal

entree - € 2,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis

Wandel- en fietstochten

Tijdens de duur van deze tentoonstelling worden ook wandel- en fietstochten georganiseerd langs markante bomen in Het Leudal. De fietstochten zijn onder begeleiding van een of meer gidsen. Er zal regelmatig worden gepauzeerd, zodat er ruim aandacht aan de bomen kan worden geschonken. 

startlocatie - Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen

data fietstochten - vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021 van 13.00 - 16.00 uur. De fietstocht heeft een lengte van ca. 25 km. Onderweg wordt regelmatig gepauzeerd. Er kunnen maximaal 12 personen mee per fietstocht. 

data wandeltochten - worden nog bekendgemaakt via de website van Bezoekerscentrum Leudal

deelname - € 3,50 per volwassene, € 1 per kind tot 12 jaar

aanmelden - aanmelden voor een van de fietstochten is verplicht en kan telefonisch via 0475-497010 tijdens de openingsuren van Bezoekerscentrum Leudal of via info@groenhartleudal.nl.

IVN Bomenfestival

Op deze webpagina van IVN is heel veel informatie te vinden over het IVN Bomenfestival.

Foto Leon van Lier
270821/HvL

 

Tags
Wellicht interessant