img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-8-2021 10:26

Wisseltentoonstelling over bomen in Bezoekerscentrum Leudal stopgezet

Haelen - 15 januari 2022 - Het Bezoekerscentrum Leudal is tot en met zeker 25 januari 2022 gesloten in verband met de lockdown die met ingang van zaterdag 15 januari is verlengd. 

img

Haelen - 18 december 2021 - UPDATE - Het Bezoekerscentrum Leudal is tot en met zeker 14 januari 2022 gesloten in verband met de lockdown die op zondag 19 december ingaat.

Haelen - 26 augustus 2021 - Tot en met 20  februari 2022 is in Bezoekerscentrum Leudal een bijzondere tentoonstelling te zien over de bomen in Het Leudal: 'Door de bomen het bos zien'. De tentoonstelling opent op zondag 12 september en haakt aan op het 'IVN Bomenfestival' dat dit najaar, in de periode september tot en met november, wordt georganiseerd door de Limburgse IVN afdelingen.

Expositie Bezoekerscentrum Leudal

Bomen zijn van groot belang voor de instandhouding van het klimaat en de biodiversiteit, een thema dat zeker nu in tijden van klimaatverandering zeer actueel is. De tentoonstelling gaat in op groei, soorten, voedselkringloop, rechtspraak, kunst en nog veel meer waarbij de boom centraal staat. 

Ook voor kinderen is er veel te beleven tijdens deze expositie. Zij kunnen zelf aan de slag met o.a. de voelboom, houten speelgoed en het schilderen van bomen.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door Stichting Studiegroep Leudal in samenwerking met Stichting Groen Hart Leudal.  

waar - Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg, Haelen

wanneer - tot en met 20 februari 2022, tijdens de openingsuren van Bezoekerscentrum Leudal

entree - € 2,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis

Wandel- en fietstochten

Tijdens de duur van deze tentoonstelling worden ook wandel- en fietstochten georganiseerd langs markante bomen in Het Leudal. De fietstochten zijn onder begeleiding van een of meer gidsen. Er zal regelmatig worden gepauzeerd, zodat er ruim aandacht aan de bomen kan worden geschonken. 

startlocatie - Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen

data fietstochten - vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021 van 13.00 - 16.00 uur. De fietstocht heeft een lengte van ca. 25 km. Onderweg wordt regelmatig gepauzeerd. Er kunnen maximaal 12 personen mee per fietstocht. 

data wandeltochten - worden nog bekendgemaakt via de website van Bezoekerscentrum Leudal

deelname - € 3,50 per volwassene, € 1 per kind tot 12 jaar

aanmelden - aanmelden voor een van de fietstochten is verplicht en kan telefonisch via 0475-497010 tijdens de openingsuren van Bezoekerscentrum Leudal of via info@groenhartleudal.nl.

IVN Bomenfestival

Op deze webpagina van IVN is heel veel informatie te vinden over het IVN Bomenfestival.

Foto Leon van Lier
270821/HvL

 

Wellicht interessant