img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-2-2019 12:10

Inloopavond project Kasteeldomein Walburg Ohé en Laak

Stevensweert - Op donderdag 28 februari 2019, aanvang 19 uur, organiseren de gemeente Maasgouw en Natuurmonumenten een inloopavond over het project kasteeldomein Walburg. Zij willen in 2019 de herinrichting van het voormalig kasteeldomein Walburg tot uitvoering brengen. 

Tijdens de bijeenkomst kan iedereen kennis nemen van de definitieve ontwerpplannen en tevens is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Ook is een gedeelte van Streekmuseum Stevensweert geopend waar de maquette van het voormalig kasteeldomein bekeken kan worden. 

Via een eigentijds ontwerp zijn belevingswaarde en landschappelijke waarde bij elkaar gebracht. Hierdoor wordt het terrein en de cultuurhistorie van kasteeldomein Walburg weer beleefbaar, zonder de voormalige gebouwen opnieuw op te richten.

Locatie: trefcentrum Jan van Steffenswertplein 1 te Stevensweert.

Datum en tijd: donderdag 28 februari 2019 van 19 tot 21 uur.

Meer informatie over de inloopavond? Neem dan telefonisch contact op met Harald Meuwissen via 06-43729902 of per email via h.meuwissen@gemeentemaasgouw.nl.

Het project kasteeldomein Walburg komt deels tot stand met financiële steun van de provincie Limburg en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Vanaf 25 februari 2019 voert Natuurmonumenten werkzaamheden uit op haar eigendommen in de omgeving van de Duikerweg en de Hompesche Molen in Ohé en Laak. Daarnaast wordt het terrein nu reeds gereed gemaakt voor de herinrichting van het kasteeldomein Walburg.  

Foto: Leon van Lier

Wellicht interessant