img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

13-10-2021 03:30

Voor de kids - herfstvakantie in De Groote Peel

Ospel - 13 oktober 2021 - Op 25 tot en met 29 oktober - tijdens de herfstvakantie - worden elke dag leuke gezinsactiviteiten georganiseerd in De Groote Peel. Wat is er heerlijker om lekker naar buiten te gaan, de natuur in!? Er zijn excursies met gids, maar ook tochten die je zonder gids kunt doen. Alle activiteiten starten om 11.00 uur bij het buitencentrum De Grote Pelen, Moostdijk 15 in Ospel.

img

Spannende Spinnentocht

Bang voor spinnen? Doe dan eens mee met een Spannende Spinnentocht. Je ontdekt hoe interessant en nuttig deze kleine kriebelbeestjes zijn. Een Peelgids van Staatsbosbeheer laat zien dat spinnen op verschillende manieren een web maken en hun prooi vangen. En hoe je het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes kan zien. Wist je trouwens dat er spinnen zijn die helemaal geen web maken? Tijdens deze excursie kom je er achter hoe ‘spannend’ spinnen zijn. 

De Spannende spinnentochten op dinsdag 26 en donderdag 28 oktober. Starttijd is telkens om 11.00 uur, de activiteit duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname € 6 per volwassene en € 4 per kind. Reserveren is noodzakelijk en kan via deze webpagina van Staatsbosbeheer.

Herfsttocht 

In de herfst krijgt de natuur een andere kleur en geur, paddenstoelen schieten uit de grond en er ligt een tapijt van dennenappels, eikels, beukennootjes en bladeren waar je heerlijk doorheen kan struinen. Maar waarom verkleuren en vallen de blaadjes en welke soorten paddenstoelen kom je tegen in de Peel? Een Peelgids neemt je mee op een ontdektocht en heeft ook een paar leuke opdrachten voor jou in petto.

De Herfsttochten zijn op maandag 25 oktober, op woensdag 27 oktober en op vrijdag 29 oktober. Starttijd is telkens om 11.00 uur, de activiteit duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname € 6 per volwassene en € 4 per kind. Reserveren is noodzakelijk en kan via deze webpagina van Staatsbosbeheer. 

Zonder gids op pad! 

Ook zonder gids kan je een leuke wandeling maken met je gezin. Bij de balie van het buitencentrum zijn hiervoor sPeelse ontdektochten verkrijgbaar. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Reserveren is niet nodig en je kan elke dag op pad. Informeer bij de balie van Staatsbosbeheer naar de mogelijkheden. 

(Na)genieten in het Buitencentrum

Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van Buitencentrum De Pelen, Moostdijk 15 in Ospel. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ en in de Peelboerderij kan je genieten van een hapje en drankje.  

Foto Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer 
131021/WW

Tags
Wellicht interessant