img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-10-2021 07:04

Dameszitting Amsterdam 2022 - vastelaovend in de hoofdstad voor borstkankeronderzoek OPGESCHORT

Limburg/Amsterdam - 15 januari 2022 - De op zaterdag 22 januari geplande Dameszitting Amsterdam, het grootste Limburgse girls-only-feest van boven de rivieren is opgeschort, in verband met de verlenging van de lockdown die op zaterdag 15 januari is ingegaan. Het volgende weegmoment van de overheid is 25 januari 2022.

img

Limburg/Amsterdam - 15 oktober 2021 - Op zaterdag 22 januari 2022 vindt in de Melkweg in Amsterdam het grootste Limburgse girls-only-feest van boven de rivieren plaats: ‘Dameszitting Amsterdam’. Tijdens deze 2de editie haalt de organisatie geld op voor borstkankeronderzoek. Dameszitting Amsterdam is het zusje van Herenzitting Amsterdam, waarbij bekende Limburgse artiesten optreden voor Randstedelingen met Limburgse roots, Limburgers, Amsterdammers en iedereen die van carnaval houdt.

Aangezien oktober ‘breast cancer awareness maand’ is, doneert Dameszitting Amsterdam in oktober €1 per verkochte kaart aan borstkankeronderzoekfonds.

Vastelaovend in de hoofdstad van Nederland

Dameszitting Amsterdam is het zusje van het even succesvolle Herenzitting Amsterdam. Beide zijn feesten waarbij bekende Limburgse artiesten optreden in de hoofdstad voor een groot publiek bestaande uit Randstedelingen met Limburgse roots, Limburgers, Amsterdammers en iedereen die van carnaval houdt. Wat startte als grap, werd steeds groter. Inmiddels staat de 5de editie voor de heren, en de 2de editie voor de dames voor de deur. Beiden vinden op dezelfde dag plaats in De Melkweg Amsterdam met een totaal van meer dan 1500 bezoekers.
 
De organisatie van Dameszitting Amsterdam licht toe: “Vastelaovend zit in het DNA van de Limburgers. De meeste Limburgers die woonachtig zijn in de Randstad gaan terug naar het Zuiden voor drie dagen Vastalaovend. Tijdens de aanloop naar die dagen is er in Limburg elk weekend wel wat te doen. In de randstad is er echter een gemis aan die voorbereidende activiteiten; als amuse voor dat heerlijke ‘vastelaovendsgevoel’. Onze feesten bieden hierbij uitkomst. Bezoekers zijn dan ook razend enthousiast. Na 4 uitverkochte herenzittingen organiseren we, naast een 5de herenzitting, voor de 2de keer een dameszitting. Zelfs een XL-variant in De Melkweg!”.

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 22 januari 2022, van 12.11 tot 17.00 uur

waar - Melkweg, Amsterdam

tickets - deze zijn hier te koop

Donatie kankeronderzoekfonds

Jaarlijks verandert het leven van ruim 17 duizend Nederlandse vrouwen – en hun omgeving - dramatisch vanwege de diagnose borstkanker. Door de behandelingen die worden ondergaan, maar ook door de onzekerheid die de ziekte met zich meebrengt. Borstkanker is een ziekte met vele, vaak onbekende gezichten die levens ingrijpend verandert. Dameszitting Amsterdam heeft besloten om haar steentje bij te dragen door een donatie te doen aan onderzoek naar deze ziekte en doneert van alle kaarten die gedurende de maand oktober worden verkocht €1,- aan het kankeronderzoekfonds Limburg.
 
De organisatie: “Doneren aan een goed doel en vastelaovend gaan hand in hand. Daarom zochten we een passende manier om een steentje bij te dragen tijdens onze jaarlijks terugkerende events. We verwachten dit jaar meer dan 1000 feestende (Limburgse) dames te verwelkomen. Als je dan beseft dat 1 op de 7 dames de diagnose borstkanker krijgt, is dat nogal wat. We hopen met deze actie bij te dragen aan onderzoek zodat we deze ziekte de wereld uit kunnen helpen.”

151021/HvL

Wellicht interessant