img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

15-9-2023 11:00

Themawandeling 'Indian Summer' in Het Leudal

Haelen - 15 september 2023 - Op donderdag 28 september organiseert Groen Hart Leudal vanuit Bezoekerscentrum Leudal een themawandeling in het Leudal met de tot de verbeelding sprekende titel Indian Summer. Het is herfst en dat betekent dat de bladeren van bomen van groen naar geel, rood en oranje verkleuren en de paddenstoelen weer uit de grond springen. Een perfect moment om met de gidsen het bos in te gaan voor een uitgebreide wandeling in de nazomer.

img

De oorsprong van de Indian Summer ligt in Noord-Amerika en staat voor ene periode waarin het voor de tijd van het jaar, de herfst, erg warm is na een periode waarin het juist koud en herfstachtig was. Het is zonnig en de luchten zijn blauw, maar tegelijkertijd verkleuren de blaadjes aan de bomen.

Waarom verkleuren de bladeren?  Waarom kun je bomen en struiken het best in het najaar verplanten? Vallen de bladeren alleen van de loofbomen? Komen we in de natuur nog herfstvruchten tegen en zo ja,  welke? Allemaal vragen waar de gidsen antwoord op gaan geven tijdens deze bijzondere wandeling.

Praktische informatie

wanneer - donderdag 28 september 2023, van 10.00 tot ca. 12.00 uur 

waar - de wandeling vertrekt vanaf Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, Haelen

deelname - volwassenen € 3,50, kinderen tot en met 12 jaar (onder begeleiding van volwassenen) € 1,00 

aanmelden - graag vooraf aanmelden via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch bij het Bezoekerscentrum Leudal via  0475- 497010 tijdens openingstijden (dinsdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur) 

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
140923/HvL

Wellicht interessant