img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-10-2021 01:15

Sculpturale kunstinstallatie 'Position' IV in De Missiekapel Heythuysen

Heythuysen - 26 oktober 2021 - Tot en met 28 november is in De Missiekapel in Heythuysen de unieke en tijdelijke kunstinstallatie 'Position' IV te zien van Reggie Voigtländer. Een sculpturale kunstinstallatie waarin rode kleding de basis is voor een veranderende beeldengroep. Dag en nacht te zien van buitenaf waardoor het werk van september tot en met november een interactie aangaat met de omgeving. In het bijzonder de Sint-Nicolaaskerk waar de kapel oorspronkelijk bij hoorde. 

img

In de maanden september tot en met november 2021 is deze in verschillende stadia te volgen en elke fase heeft zijn eigen zeggingskracht. Het normaliter statische gegeven van sculptuur bestaat hier alleen als tijdelijk moment, aansluitend bij het gegeven dat alles in beweging en veranderlijk is. Ook ervaring en interpretatie. Het concept is speciaal voor deze locatie ontwikkeld en is vanuit verschillende culturele kaders te bezien. 
 
’Position’ IV komt in een reeks van installaties waarvoor 95 kg rode kledingstukken afkomstig van een recyclebedrijf het basismateriaal is.  
 
Inmiddels loopt het tweede stadium tot een einde en gaat de presentatie binnenkort haar laatste fase in, die nog tot en met 28 november loopt. 

Foto Reggie Voigtländer
271021/HvL
 
 

Wellicht interessant