img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-10-2021 09:02

Mega Boeken- en Platenmarkt in Kelpen-Oler AFGELAST

Kelpen-Oler - 28 oktober 2021 - De Mega Boeken- en Platenmarkt in Kelpen-Oler op op 5, 6 en 7 november gaan NIET door. Door de verwachte grote drukte kan de organisatie onvoldoende corona-gerelateerde veiligheid bieden voor de bezoekers en voor de eigen medewerkers van de altijd zeer goed lopende markt.  Organisator Muziekvereniging Fanfare St. Liduina heeft met pijn in het hart deze beslissing genomen en hoopt nu op een herkansing in de lente van 2022.

img

De bekende Boeken- en Platenmarkt in Kelpen-Oler is altijd lucratief voor de kopers vanwege de zeer lage prijzen en door de massale deelname ook voor organisator Muziekvereniging fanfare St.Liduina Kelpen-Oler. Mensen verlaten meestal met grote stapels boeken de markt. Afstand houden bij het zoeken is nagenoeg onmogelijk.

Het controleren van de OR-code bij toegang alleen, biedt, bij grote drukte binnen, onvoldoende veiligheid. De besmettingsgraad in de regio is weer erg hoog.  De druk op de zorg bijna onhoudbaar. Muziekvereniging Fanfare St.Liduina heeft haar verantwoordelijkheid genomen.

De voorbereidingen voor de markten waren in volle gang: een gedeelte van de boeken stond al uitgestald, de rest stond al bijna op de juiste plek in ongeveer 800 dozen, personeelsbezetting bijna rond, aanvoer van meubilair e.d. bijna helemaal voltooid, enz.

Deze beslissing heeft de organisator dan ook niet licht genomen.

Vorig jaar kon de bekende en aantrekkelijke markt ook al niet doorgaan vanwege Covid-19.

281021/HvL
 
 

Wellicht interessant