img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-7-2022 15:00

Pop-up expositie 'Wolven in Limburg'

Weert - 18 juli 2022 - Tot en met zondag 28 augustus is bij NMC De IJzeren Man in Weert de educatieve én interactieve tentoonstelling 'Wolven in Limburg' te zien. Na een succesvolle reis door Belgisch Limburg nu voor de tweede keer te zien in Weert, omdat in deze regio al vaak wolven zijn gezien. Deze expositie, waarbij alle zintuigen worden gebruikt, geeft op antwoord op veel vragen die leven over dit tot de verbeelding sprekende roofdier. De expositie is geschikt voor jong én oud.

img

Expo Wolven in Limburg

Aan de hand van het levensverhaal van echte wolven Naya, Roger, August en Noëlle leer je alles over het wel en wee van deze dieren. Zo sta je oog in oog met Roger, de in België aangereden wolf en kun je zelf kijken, luisteren en voelen hoe goed jij een wolf herkent.

Met het speciale gratis Ontdekboekje erbij komt de expo nog meer tot leven. Ook kun je een Wolfie maken. En nu de wolf zich toch echt lijkt te gaan vestigen in onze omgeving, geeft de expo antwoord op belangrijke vragen als “Wat betekent de terugkeer van de wolf?” en “Waarom kiest de wolf voor Limburg?”.  

Praktische informatie

wanneer - tot en met zondag 28 augustus 2022, tijdens de openingstijden van NMC De IJzeren Man

waar - NMC De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4, Weert

toegang - gratis

180721/WW


 

Wellicht interessant