img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

21-2-2019 02:10

Derde Roermond On Stage met bekende Limburgers

Roermond - Op dinsdag 26 februari 2019, aanvang 12 uur, zullen zo'n 1000 derdejaars VMBO-ers uit Midden-Limburg in de Jo Gerrishal in gesprek gaan met 260 beroepsbeoefenaars om een beter beeld te krijgen van het werk dat zij doen en wat daarvoor nodig is. Er zijn 190 verschillende beroepen vertegenwoordigd.  Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) uit Neer opent het evenement, bestuursvoorzitter Thieu Kikken van SOML sluit af. Ook de bekende, uit Limburg afkomstige, DJ Armin (Rick Jansen) is van de partij.
 

De scholieren volgen onderwijs bij Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML), Citaverde en Gilde Opleidingen. De aanwezige beroepensbeoefenaren vertegenwoordigen 190 verschillende beroepen. 

Het is de derde keer dat Roermond On Stage wordt gehouden; het landelijke, succesvolle netwerkevenement voor jongeren en bedrijven die nieuwe collega’s alvast willen boeien en binden.

Bijzonder voor deze editie is dat ook leerlingen van de Gesamtschule uit het Duitse Brüggen in gesprek gaan over de inhoud van een werkdag van mensen in uiteenlopende beroepen. Zo is dj Admin (Rick Jansen) er, een barbier, tatoeëerder, lijstenmaker, automonteur, vliegtuigtechnicus en advocaat.

Projectleider en organisator Paul van Lienen van Roermond On Stage: "Roermond On Stage wil graag Euregionaal het beroepenfeest versterken. Het is goed om niet in landsgrenzen te denken, maar in beroepsmogelijkheden voor leerlingen. Alles mag je worden. Behalve ongelukkig. Beloofd?”

Locatie: Jo Gerrishal, Achilleslaan 2a, Roermond.

Datum en tijd: dinsdag 26 februari 2019, van 12 tot 17 uur.

Meer weten? Zie www.roermondonstage.nl
 

Wellicht interessant