img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-11-2021 03:15

Verfilmde boeken centraal in 'van Boek naar Doek'

Roermond - 11 november 2021 - Op donderdag 2 december gaat de eerste editie van Van Boek naar Doek van start. Dit nieuwe project van de bibliotheek en de ECI Cultuurfabriek zet verfilmde boeken centraal. De eerste editie draait om Muidhond, een boek van schrijfster en forensisch psycholoog Inge Schilperoord dat in 2019 werd verfilmd door regisseur Patrice Toye. Op 2 december is de boekbespreking bij Bibliorura gevolgd door het kijken naar de film op 12 december bij ECI Cultuurfabriek in Roermond.

img

Programma

donderdag 2 december

Het boek wordt op donderdag 2 december vanaf 19.30 uur in de bibliotheek (Neerstraat 11,13 in Roermond) besproken onder leiding van een ervaren leesclubbegeleider. Vanwege de thematiek van Muidhond sluit hierbij tevens een forensisch psycholoog van TBS-kliniek De Rooyse Wissel aan.

zondag 12 december

Op zondag 12 december om 14.00 uur wordt de film vertoond in de ECI Cultuurfabriek (ECI 13, Roermond). Daarbij vindt in aanwezigheid van regisseur Patrice Toye een nagesprek plaats over de verschillen tussen woord en beeld en de uitdagingen van een boekverfilming.

Aanmelden en kosten

Deelnemen aan de boek- en filmsessie van Van Boek naar Doek kost €22,50. Aanmelden kan via de website van de ECI Cultuurfabriek. Van deelnemers wordt verwacht dat ze het boek, te leen in de bibliotheek of te koop in de boekhandel, voorafgaand aan de boeksessie hebben gelezen. Alleen de filmsessie bijwonen kost €12,50.

111121/HvL

Wellicht interessant