img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Roermond, Leudal en Maasgouw.

15-5-2019 04:00

Alzheimercafé Roermond: Muziek raakt de juiste snaar bij dementie

Roermond - Het Alzheimercafé dat op maandag 3 juni 2019 wordt gehouden, gaat ditmaal over Alzheimer en de invloed van muziek. Liesbeth van den Essen-Cox, psycholoog en muziektherapeut vertelt over haar ervaringen met muziek bij mensen met dementie en laat de bezoekers persoonlijk ervaren wat muziek kan betekenen. 

Muziek heeft vaak een wonderbaarlijke uitwerking op iemand met dementie. Soms lukt het praten moeilijk meer, maar lukt het feilloos om een liedje mee te zingen. Het kan rust geven bij irritatie, vrolijk maken bij verdriet, verbroedert en kan en activeren bij passiviteit. Muziek roept herinneringen op waarvan je dacht, dat je die voorgoed kwijt was.

Liesbeth van den Essen-Cox werkt al jaren met mensen met dementie en weet, dat muziek iets moois kan toevoegen aan de kwaliteit van leven, wanneer je de juiste toon kunt vinden. Ze heeft sinds oktober de muzikale leiding van het Koor voor Stem en Geheugen, waarin ze met mensen met dementie die juiste snaar tracht te raken.

In het Alzheimercafé presenteert ze de eerste resultaten van het Koor voor Stem en Geheugen, dat een initiatief is van de Stichting Dag van de Stem en Logopédica.  

Locatie: de Graasj, Knevelsgraafstraat 21, Roermond

Datum en tijd: maandag 3 juni 2019 van 19.30 tot 21.30 uur (zaal open vanaf 19 uur)

Kosten: gratis toegang.

Meer informatie over het Alzheimercafé Roermond via deze link.

 

Dit is het laatste Alzheimercafé voor de zomer. Met ingang van september 2019 weer maandelijks een Alzheimercafé.

 

 

Wellicht interessant