img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-12-2021 17:14

Glasvezel gaat door in Asenray, Asselt, Beesel, Boukoul, Offenbeek en Reuver

Midden-Limburg - 17 december 2021 - Goed nieuws voor de inwoners van Asenray, Asselt, Beesel, Boukhoul, Offenbeek en Reuver. Er is voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten. Asenray, Asselt en Boukoul verzekerden zich al eerder van de komst van glasvezel. In het nieuwe jaar zal de aanleg definitief starten in Beesel, Offenbeek en Reuver. De aanleg neemt naar verwachting een jaar in beslag. Dit betekent dat eind 2022 alle klanten gebruik kunnen maken van hun werkende glasvezelverbinding.

img

Lokale inzet onmisbaar Bart Helthuis, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk, is erg blij voor de inwoners: “In alle dorpen is veel werk verzet om te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. We zijn dan ook erg verheugd dat binnenkort inwoners en ondernemers in Asenray, Asselt, Beesel, Boukoul, Offenbeek en Reuver supersnel en betrouwbaar internet tot hun beschikking hebben. De afgelopen anderhalf jaar hebben we ervaren hoe belangrijk dat is. Hier hebben we met zijn allen de komende jaren veel profijt van.”

Alle woningen een glasvezelaansluiting

Tijdens de aanleg krijgen alle woningen een glasvezelaansluiting, dus ook woningen waarvan de bewoners zich (nog) niet hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement. Bart: “Gezien het animo voor glasvezel in deze omgeving willen we iedere woning een glasvezelaansluiting aanbieden. Hiermee bereiden we alle woningen voor op het netwerk van de toekomst. Ook blijft zo de overlast beperkt, want de straat hoeft maar één keer open. De aansluiting is geheel kosteloos en vrijblijvend. Inwoners kunnen met deze aansluiting op elk moment overstappen op glasvezel. Pas als men een abonnement neemt, kan men gebruikmaken van de glasvezelaansluiting.”

Graafwerkzaamheden

De graafwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Circet Nederland. Daarbij komt de glasvezelkabel langs bijna 7.000 adressen te liggen. Bart: “Graag willen we alle inwoners de kans geven op snel en stabiel internet. Daarom krijgen inwoners nog de tijd om zich aan te melden voor glasvezel. Doen zij dit voor 31 januari 2022, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten a €650.- te betalen en profiteren zij van een scherp welkomstaanbod."

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en de werkzaamheden.

Meer informatie is ook te vinden op de website gavoorglasvezel.nl.

171221/HvL
 

Wellicht interessant