img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

26-2-2019 01:30

Virtual reality dit schooljaar nog realiteit bij St. Ursula Horn

Horn - Op donderdag 21 en 22 februari 2019 hebben alle leerlingen in de brugklas en VMBO-T 2 deelgenomen aan de workshop Virtual Reality (VR). Elke klas mocht gedurende één lesuur kennismaken met deze technologie. De workshops werden gegeven door twee medewerkers van VRinSchool en zij hadden ook de benodigde apparatuur meegenomen. De workshop viel goed in de smaak gevallen bij onze leerlingen: “Wow, dit is echt gaaf!”, “Kunnen we dit vaker doen?”  Deze wens wordt dit schooljaar nog vervuld. De school heeft één Oculus Rift set en een klassenset Oculus Go (24 VR-brillen) aangeschaft.  

Virtual Reality is een virtuele of gesimuleerde werkelijkheid, die je met een VR bril kunt ervaren. Dankzij de 3D effecten en volledige 360 graden beelden, geeft het je een gevoel dat je werkelijk middenin de actie zit. De meest beïnvloede zintuigen in VR-werelden zijn audiovisueel. Daarvoor krijg je dan een speciale, stereoscopische bril op je ogen in combinatie met een koptelefoon.

Op de vraag of deze technologie het onderwijs zou kunnen verrijken, werd door de leerlingen positief geantwoord. De vakken die hierbij vaak genoemd werden, waren aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en de kunstvakken. Elke leerling zou dan tijdens de behandeling van bv. de Romeinen tijdens het vak geschiedenis, ook echt een kijkje kunnen nemen in de tijd van toen met behulp van Virtual Reality. Binnenkort dus de realiteit.

Foto's SG St. Ursula Horn
 

Wellicht interessant