img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

17-1-2022 10:00

Wereld Muziek Concours 2022 - Koninklijke Harmonie Thorn enige NL kandidaat concertdivisie

Thorn/Kerkrade - 16 januari 2022 - De Koninklijke Harmonie van Thorn is tijdens het 19e Wereld Muziek Concours (7 tot en met 31 juli) in Kerkrade de enige Nederlandse kandidaat in de concertdivisie sectie harmonie. De harmonie moet het in juli opnemen tegen orkesten uit België, Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Zwitserland. Italië en het Verenigd Koninkrijk. Voor de Koninklijke Harmonie van Thorn wordt het de eerste grote krachtproef sinds de terugkeer van Jan Cober als dirigent.

img

Er zijn dit jaar ook afwezigen: titelverdediger Sint Petrus- en Paulus uit Wolder, Sainte Cécile uit Eijsden en ook zijn er geen Spaanse mammoetorkesten.  

Wereld Muziek Concours (WMC) 2022

Het Wereld Muziek Concours 2022 biedt alle ingrediënten om de internationale muziekwereld na twee jaren van doffe ellende weer feestelijk bij elkaar te brengen. Ondanks de onzekere tijden hebben zich 198 verenigingen uit 22 landen en drie continenten aangemeld om van 7 tot en met 31 juli in het Parkstad Limburg Stadion, de Rodahal en Theater Kerkrade te willen optreden. Dat zijn er weliswaar minder dan de 270 verenigingen uit 32 landen en zes continenten die vijf jaar geleden Kerkrade bezochten. Maar dat ondanks alle belemmeringen zoveel korpsen deze zomer uit alle hoeken van de wereld naar Limburg afreizen, zegt wat over de wereldwijze status van het WMC.

Klik HIER voor de WMC-special van KNMO Klankwijzer met het volledige programma van WMC 2022. 

Bron KNMO Klankwijzer/Foto Koninklijke Harmonie Thorn
160122/HvL

 

Wellicht interessant