img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-2-2019 11:00

Succesvolle cultuurdagen bij St. Ursula Horn

Horn - Zoals docente Kunstvakken en Cultuurcoördinator Chantal Schols het verwoordt: Wat waren ze weer fantastisch en inspirerend; onze jaarlijkse cultuurdagen! Drie dagen lang werden onze leerlingen ondergedompeld in kunst en cultuur. Even loskomen van de bestaande lesstructuren en bezig zijn met creativiteit, kunst & cultuur". Het thema voor de brugklassers was Trash, het thema voor de leerlingen van de tweede klassenwas Urban en de leerlingen van de derde klassen konden  een voorstelling bekijken en beleven van de theatergroep Tr@nz: ‘Ik zie je’.

Op maandag 25 februari 2019 gingen de brugklassers aan de slag met het thema "Trash'', met als onderliggende boodschap: bewustwording van onze wegwerpmaatschappij en welke rol de leerlingen daar zelf in hebben. Ze hebben een voorstelling van De Vuilnismannen gezien en beleefd en ze hebben deelgenomen aan twee workshops, waabij ze konden kiezen uit trommelen op rommel, dans, schaduwtheater, miniatuurfotografie, video-illusies, gitaar bouwen, plastic fantastic en mark my words.  
 
Op dinsdag 26 februari 2019 stond er voor de tweede jaars een voorstelling op de planken waarbij de leerlingen alle ins en outs van de hip hop cultuur te zien en te horen kregen. Dat was ook het thema van deze dag: Urban. De workshops die ze konden kiezen stonden ook allemaal in het teken van dit thema: DJ, Breakdance, Hip Hop, House dance, Bodyclap, Beats maken, light graffiti, tattoo. 
 
Op woensdag 27 februari 2019 hebben de leerlingen van de derde klas de voorstelling IK ZIE JE van de dansgroep Tr@nz bijgewoond. Deze dansvoorstelling had als thema: "iMacs, iPads en iPhones; zoveel ik, maar waar is ons?" We zijn met onze telefoon zo vaak op een andere plek en steeds minder samen in het nu. We followen en liken, maar hoeveel tijd en aandacht maken we nog voor de mensen om ons heen? Een voorstelling die de leerlingen bewust liet nadenken over het gebruik van hun schermen.

Foto's: Chantal Schols, docente Kunstvakken en Cultuurcoördinator  

Wellicht interessant