img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

28-1-2022 16:50

Collectief zonnedak 'ZonneRoos - 1 Herteheym' RoerOm Energie officieel in gebruik genomen

Roermond - 28 januari 2022 - Op 25 januari is op feestelijke wijze tijdens een online-evenement de officiële ingebruikname van het collectief zonnedak project 'ZonneRoos - 1 Herteheym' van RoerOm Energie gevierd. Het zonnedak is eind december succesvol gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Roermond en produceert sindsdien duurzame stroom. Op 22 januari werd een bord onthuld door wethouder Rens Evers van Duurzaamheid en Janne Opmeer, projectleider van dit zonnedakproject namens RoerOm Energie.

img

ZonneRoos - 1 Herteheym 

Op het dak van sporthal Herteheym ligt nu een zonnestroominstallatie met 624 PV-panelen die eigendom is van 55 leden van RoerOm Energie. Zij investeren in participaties waarmee de installatie is bekostigd en waarvoor zij gedurende 15 jaar lang een rendement van 3 tot 4% gaan ontvangen. Voor het dak van Herteheym gaat het om totaal 800 participaties van € 200 per stuk. 

Gratis dak van gemeente Roermond  

De gemeente Roermond stelde in maart 2021 het dak van sporthal Herteheym gratis beschikbaar voor dit project. Direct daarop startte de energiecoöperatie met het werven van deelnemers en vroeg SCE-subsidie aan bij de Rijksoverheid. Deze subsidie werd in juli toegekend. Half oktober had RoerOm Energie voldoende deelnemers die een participatieovereenkomsten hadden getekend en stonden de door hen toegezegde gelden op de bankrekening van de coöperatie. Daarmee stond het sein op groen om tot de aanschaf van de zonnestroominstallatie over te gaan. Op 24 december 2021 lag de complete zonnestroominstallatie op het dak en leverde stroom.

Geïnteresseerden kunnen op de website van RoerOm Energie de productie volgen.

Voorzitter RoerOm Energie Floris Mokveld: "Dit project smaakt naar meer. Wij hopen dat de gemeente of bedrijven en instellingen ons nog meer daken ter beschikking stellen voor vergelijkbare projecten. Dat is goed voor ons klimaat maar ook voor de portemonnee van onze lokale participanten. We roepen iedereen in Roermond op om zich aan te melden als lid van de coöperatie om zo samen duurzame energie te realiseren. Mensen die mee willen investeren kunnen op een wachtlijst worden geplaatst. Dat helpt ons bij het zoeken van nieuwe geschikte daken. Bovendien willen we onderzoeken hoe mensen zonder veel spaargeld een volgende keer ook mee kunnen doen.”
 

Foto RoerOm Energie (wethouder Rens Evers en Floris Mokveld)
280122/HvL

Wellicht interessant