img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

4-3-2022 19:00

Chauffeursclub 'Neet Janke mer Planke' uit Horn zet zich in voor Oekraïne

Horn - 4 maart 2022 - Chauffeursclub Neet Janke Mer Planke uit Horn wil een vrachtwagen met oplegger volgeladen met houdbaar voedsel, gewassen en bruikbare kleding, babyvoeding, luiers, verbanddozen, schoenen, kortom dagelijkse gebruiksvoorwerpen, naar de Pools-Oekraïnse grens sturen. Interim Transportgroup uit Dalen zal de combinatie beschikbaar stellen. Via crowdfunding wil de club de brandstof- en tolkosten betalen.  

img

Het bericht van de chauffeursclub op Facebook:

"Het zal niemand ontgaan zijn dat er een groot onrecht in de wereld gaande is. Wie daar de schuld aan heeft, daar gaan de wildste verhalen over rond. Aangezien wij geen politicus, geen staatshoofden of Presidenten zijn, gaan we daar ook geen oordeel over vellen. Derhalve hebben de beheerders van chauffeursclub Neet janke mer planke, met name Mitch Pelzer en zijn vrouwtje Nina Janssen, Hayate Erwin Weusten en ik (José)  besloten een actie op poten te zetten welke zijn weerga niet kent. De rest van de beheerders zoals Ruud Baten, Renate Krekels en Linda van Eijndt staan hier volledig achter.
 
De situatie is als volgt;

Wij hebben de intentie om een vrachtwagen bestuurd door Mitch Pelzer naar de Pools-Oekraïense grens te sturen met daarin voedsel (houdbaar), GEWASSEN EN BRUIKBARE kleding (iets dat te versleten of vies is om zelf te dragen laat je ook een ander niet in lopen).  De combinatie gaat geleverd worden door Interim Transportgroup uit Dalen.
 
Babyvoeding, pampers, verbanddozen, rugtassen? Schoenen en/of slippers. Dagelijkse gebruiksvoorwerpen.
Het is zo dat we al een vrachtwagen met oplegger beschikbaar gesteld hebben gekregen, en min of meer al een opslag toegezegd is geworden, we hebben dus niet stil gezeten. Heeft iemand nog een loods of opslagruimte? 
 
Verder is het doel om een crowdfunding op te zetten om de brandstof en/of tolkosten op heen en terugweg te vergoeden die door een notaris cq. jurist worden beheerd. Ook mag u natuurlijk een gift doen zodat de we de nodige producten aan kunnen schaffen en die oplegger zo vol mogelijk kunnen maken voor de mensen die het nodig hebben.
 
Mitch zal maandag in contact treden met het rode kruis om te kijken of er wellicht onder de vlag van het rode kruis gereden zou kunnen worden en of er een mogelijkheid is om van de tachoplicht af te komen gedurende de reis.
 
Onder het mom samen staan we sterk en de wereld is van iedereen, hopen we dat iedereen zijn of haar steentje bij zal dragen. Er zijn al veel spullen aangeboden, onder andere van drie JUMBO filialen. 
 
Iedereen die wilt sponsoren, deelnemen en/of opslagruimte beschikbaar heeft, graag contact via Nina Janssen of Hayate Erwin Weusten."

Foto FB Chauffeursclub Neet Janke mer Planke
040322/HvL 

Wellicht interessant