img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-3-2019 17:15

Lezing 'Dementie, we zijn zelf het medicijn'

Weert - Op dinsdag 12 maart 2019, aanvang 19.30 uur, organiseert het Bibliocenter de lezing 'Dementie, we zijn zelf het medicijn'. Wat kan ik zélf doen om mijn hersenen gezond te houden en daarmee mogelijk dementie te voorkomen? Vanaf welke leeftijd moet ik hierover gaan nadenken? Irene Heger van de Universiteit Maastricht zal op deze vragen ingaan en verder is er een interactieve breinquiz met tips hoe de hersenen gezond te houden. Er is voldoende tijd voor het stellen van vragen. 

img

Recent onderzoek onderbouwt dat 30% van de gevallen van dementie te voorkomen is door een bepaalde leefstijl te bezigen. Drie leefstijladviezen staat hierin centraal:

  • Blijf nieuwsgierig (heb een doel, een hobby, iets leren, een eigen tuintje)
  • Eet gezond (veel groente en fruit, rook niet)
  • Beweeg regelmatig (ga wandelen of zwemmen, blijf bezig)

Dementie is niet te genezen en er is ook geen medicijn voor. Proberen dementie te voorkomen is de beste optie en door gezonder te leven wordt de kans verkleind om deze ziekte te ontwikkelen.  

Deze campagne hoopt meer meer bekendheid te geven aan het feit dat leefstijl invloed heeft op hart- en vaatziekten, kanker, diabetes, reuma en ook dementie, en dat werken aan gezonde hersenen en een fit lichaam voor iedereen verstandig is.  

Deze lezing is onderdeel van de provinciale campagne 'We zijn zelf het medicijn'. Meer informatie? Zie www.wezijnzelfhetmedicijn.nl.

Locatie: Bibliocenter, Wilhelminasingel 250, Weert

Datum en tijd: dinsdag 12 maart 2019, van 19.30 tot 21.30 uur 

Kosten: € 5 per persoon inclusief een kop koffie/thee

Wellicht interessant