img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-3-2022 14:41

Kansen voor ondernemers door groeiend aantal recreatieve ruiters en menners

Heythuysen - 11 maart 2022 - Op donderdag 10 maart vond bij Boscafé De Busjop in Heythuysen een ondernemersavond plaats ter promotie van de ruiter- en menroutes in deze regio. Doel van de bijeenkomst was om ondernemers in de vrijetijdssector te laten profiteren van een steeds groter groeiende doelgroep: de recreatieve ruiters en menners, want voor ondernemers langs of nabij de ruim 1300 kilometer ruiter- en menroutenetwerk in Noord- en Midden-Limburg, liggen er kansen om meer potentiële bezoekers te trekken.

img

De paardensport is een toegankelijke vrijetijdsbesteding en het aantal deelnemers is de laatste jaren aanzienlijk gegroeid. Ons land telt inmiddels bijna 500.000 ruiters en 450.000 paarden. Volgens bronnen worden er jaarlijks rond de 17 miljoen buitenritten gemaakt. 

Gedurende de avond waren er presentaties van Limburg Paardensport, KNHS Paarden Welkom, Visit Noord-Limburg en Limburg Marketing. Ook gaven vier studenten van de HAS een toelichting op hun project Knabbelpad. Het Knabbelpad is een bestaand ruiterpad waar, voor paarden gezonde, planten en kruiden worden toegevoegd om de biodiversiteit te verhogen. Het project is een samenwerking tussen de HAS, KNHS, natuurorganisaties en Yuverta.

Ruiter- en menroutes

Om Limburg te paard te ontdekken zijn er inmiddels tal van startlocaties waar je auto met trailer veilig kunt parkeren onmisbaar. Na een heerlijke route via het ruiter- of menroutenetwerk neem je, terwijl je beste vriend uitrust in een wei, binnen plaats of buiten op het terras. Deze gastvrijheid zorgt ervoor dat recreatieve ruiters en menners zich hier welkom voelen en graag terugkomen met hun viervoeter. Kijk op www.paardrijdenlimburg.nl voor meer praktische informatie, routes etc.

De bijeenkomst bij Boscafé De Busjop in Heythuysen was een initiatief van Visit Noord-Limburg en Limburg Marketing, onder de vlag van Paardrijdenlimburg.nl. 

Tweede bijeenkomst

Op dinsdag 15 maart volgt een tweede bijeenkomst. Deze vindt plaats bij Equestrian Centre De Peelbergen te Kronenberg. Aanvang 19.00 uur Belangstellenden kunnen zich hier voor deze avond aanmelden of via angelique@limburg.marketing.

Foto Limburg Marketing
110322/HvL 

Wellicht interessant