img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Roermond, Leudal en Maasgouw.

13-3-2019 01:10

Uitnodiging gebiedsdialoog over Beegder- en Hornerheide

Beegden - Bosgroep Zuid-Nederland organiseert op maandag 18 maart 2019, aanvang 19.30 uur,  een bijeenkomst in Beegden voor iedereen die in de buurt woont van de Beegder- en Hornerheide of er regelmatig vertoeft. Vijf terreineigenaren in de Beegder- en Hornerheide willen een gebiedsvisie opstellen voor het gebied. Deze gebiedsvisie wordt gebruikt als basis voor een uitvoeringsprogramma voor de komende vijf jaar. Samen met belangstellenden en omwonenden wil men de visie verder aanscherpen.  

De Beegder- en Hornerheide is een bos- en natuurgebied op de overgang van het Maasdal naar de hoger gelegen zandgronden aan de westzijde van de Maas tussen de dorpskernen Beegden, Heel, Baexem en Horn. De N273 en N280 doorkruisen het gebied. Het is in totaal ca 880 ha groot en kent een grote landschappelijke afwisseling. Dennenbos op stuifzand wordt afgewisseld met droge en vochtige heideterreinen waar vennetjes verspreid liggen. Aan de noordzijde van het plangebied liggen graslanden langs de Haelense Beek. 

Het gebied wordt beheerd door Stichting Limburgs Landschap, Gemeente Maasgouw, Gemeente Leudal, Waterleidingmaatschappij Limburg en de familie Magnée.   

Locatie: Gemeenschapshuis ’t Leuke, Leukenstraat 6, Beegden.

Datum en tijd: maandag 18 maart 2019, aanvang 19.30 uur.

Aanmelden kan tot en met 15 maart 2019 via deze link.

Meer informatie over Bosgroep Zuid-Nederland en de gebiedsvisie? Neem dan een kijkje op www.natuurportaal.nl.
 

Wellicht interessant