img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Roermond, Leudal en Maasgouw.

14-3-2019 01:30

Boomfeestdag bij Basisschool Neel in Maasniel mét tijdscapsule

Roermond / Maasniel - Op woensdag 13 maart 2019 was het Nationale Boomfeestdag, ook bij Basisschool Neel in Maasniel. De leerlingen hebben meegeholpen met de aanplant van 19 bomen, die met name ook aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Dit gebeurde bij het speelveld aan de Schepen van Hertefeltstraat. Wat de aanplant extra bijzonder maakte was het begraven van hun eigen tijdscapsule 'boodschap voor de toekomst' die de leerlingen vooraf in de klas hadden gemaakt, inclusief een wens van wethouder Rens Evers. Wij waren erbij en maakten een video-verslag.
 

Op dezelfde dag hebben leerlingen van groep 7 van basisschool De Stapsteen in Herten samen met wethouder Rens Evers een bijenoase aangelegd door een speciaal bloemenmengsel te zaaien. Deze bijenoase levert voedsel voor wilde bijen en andere insecten en is daarnaast een lust voor het oog.

Het gaat slecht met de bijenstand in Nederland en Limburg heeft zelfs de hoogste bijensterfte. Daarom is het belangrijk dat er betere omstandigheden voor bijen worden gecreëerd. De gemeente Roermond realiseert daarom bijenoases en en zorgt ervoor dat stadsimkers op diverse scholen bijenlessen verzorgen.

Vorig jaar zijn in de gemeente Roermond al vier bijenoases gerealiseerd en op tien scholen bijenlessen gegeven. Het project gaat in 2019 gewoon door.  

Wellicht interessant