img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-5-2022 10:30

Alzheimer Café Leudal - Testament en meer

Heythuysen - 14 mei 2022 - Wanneer iemand dementie heeft, gaat het verstandelijk functioneren achteruit. Zoals het geheugen, reken- en leesvaardigheid en het omgaan met geld. Het nemen van beslissingen en opkomen voor de eigen belangen wordt dan moeilijker. In het Alzheimer Café Leudal dat op dinsdag 24 mei wordt gehouden, geeft juridisch adviseur mevrouw N. Rutten tips over wat er juridisch en financieel geregeld kan worden als mensen met dementie niet meer voor hun eigen belangen kunnen opkomen.

img

Wanneer iemand dementie heeft, gaat het verstandelijk functioneren achteruit. Daardoor gaan naast het geheugen ook vaardigheden als rekenen, lezen en omgaan met geld verloren. Het nemen van beslissingen en opkomen voor de eigen belangen wordt dan moeilijker. Het is daarom belangrijk om op tijd, juridische en financiële zaken goed te regelen.

Noortje Rutten is juridisch adviseur en komt in het Alzheimercafé vertellen over mentorschap en wat er juridisch en financieel geregeld kan worden als mensen met dementie niet meer voor hun eigen belangen kunnen opkomen. 

Praktische informatie

wanneer - dinsdag 26 mei 2022, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal gaat om 19.00 uur open)

waar - Zorgcentrum Beek en Bos, L’Unionlaan 1 te Heythuysen

deelname - gratis

aanmelden - aanmelden is niet meer nodig 

meer informatie - kijk op de FB-pagina van het Alzheimer Café Leudal of stuur een e-mail naar alzheimercafeleudal@gmail.com  

Vrijwilliger worden bij het Alzheimer Café Leudal? 

Mocht u zich in willen zetten voor het Alzheimercafé, loop dan gerust binnen. Alle hulp is welkom! Lijkt het u leuk om koffie te schenken en onze bezoekers te ontvangen, meldt u aan!

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

140522/HvL

 

Wellicht interessant