img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-3-2019 04:35

Sint Ursula Horn doet volop mee aan de Gravity Challenge

Horn -  Zes klassen van Sint Ursula Horn doen mee met de Gravity Challenge. Dit is een nationale klassencompetitie voor natuurkunde leerlingen in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze competitie leren de leerlingen alles over zwaartekracht en de mogelijkheden van de iPad. Het draait hierbij om samenwerken, digitale vaardigheden en creativiteit. Op donderdag 14 maart 2019 kwam het Gravity Team naar de school om een natuurkunde les te bezoeken en het materiaal te brengen dat de teams nodig hebben voor de competitie. 

Tijdens de Gravity Challenge gaan leerlingen aan de slag met een digitaal werkstuk over zwaartekracht, in de vorm van een Apple Clips of iMovie video. Alle deelnemende klassen ontvangen een gravitykit met experimenten ter inspiratie. Uit alle scholen worden drie finalisten gekozen en zij gaan met de klas op bezoek bij de Apple Store in Amsterdam, daar kunnen zij al hun vragen stellen krijgen ze een workshop ‘iedereen is creatief’. Aan het eind van de trip wordt de winnaar bekend gemaakt en gaat deze klas zelf zwaartekracht ervaren!
 
De inspiratie voor deze Gravity Challenge werd gehaald uit een video die Apple heeft gemaakt, genaamd de Homework-video.  

Meer informatie via www.graphitychallenge.nl

Meer uitleg over De Gravity Challenge in dit you-tube filmpje

Foto SG Sint Ursula

Tags
Wellicht interessant