img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-7-2022 14:00

Leesclubs Bibliocenter - Samen lezen is nog leuker

Weert - 20 juli 2022 - Jezelf helemaal verliezen in een boek is heerlijk. En samen in een leesclub lezen is nog leuker. Voor mensen die het leuk vinden om hun interesse in boeken te delen met anderen, is een leesclub ideaal. Er worden leeservaringen uitgewisseld en er wordt discussie gevoerd over de gelezen boeken. Op woensdag 7 september starten er weer twee nieuwe leesclubs bij Bibliocenter Weert. De leesclub bestaat uit zeven bijeenkomsten.

img

Hoe werkt het?

Elk lid leest hetzelfde boek en vervolgens komen alle leden bij elkaar om het boek te bespreken. Door inzichten, gedachten en ervaringen met elkaar te delen, ontdek je vaak hele nieuwe kanten van een boek.
Het uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Er wordt gelezen uit recente boeken uit de Nederlandse literatuur in diverse genres en thema’s.  

Boekenlijst

De boeken die in de leesclubs worden gelezen en besproken zijn Pastorale van Stephan Enter, Wormmaan van Mariken Heitman, Aleksandra van Lisa Weeda, Mrs. Degas van Arthur Japin, Sloop van Anna Enquist, Willem die Madoc maakte van Nico Dros en De Mitsukoshi Troostbaby Company van Auke Hust.

Maria Kleijnen

De leesclub wordt geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. De leesclub begint met een introductie van schrijver en werk. Daarna wordt er een gesprek opgezet. Zo kunnen alle leden vertellen hoe zij het boek ervaren hebben en welke vragen zij erbij hebben.

Meer weten of aanmelden

Meer informatie over de leesclubs is te vinden op deze webpagina van Bibliocenter.nl. Op woensdag 7 september starten er twee groepen bij Bibliocenter Weert. Eén groep van 13.00 tot 15.00 uur en één groep van 15.30 tot 17.30 uur. Elke leesclub bestaat uit zeven bijeenkomsten.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Bibliocenter
200722/HvL

Wellicht interessant