img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

1-8-2022 13:15

Publieksdagen 300 jaar Hompesche Molen Stevensweert

Stevensweert - 1 augustus 2022 - Dit jaar bestaat de Hompesche Molen in Stevensweert 300 jaar. Op 15 mei ging de viering van dit bijzondere jubileumjaar van start met verschillende activiteiten en op zondag 21 augustus (en zondag 11 september) is er opnieuw van alles te beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom!

img

Op beide zondagen staan tussen 10.00 en 16.00 uur vele vrijwilligers klaar om bezoekers te ontvangen en hen deze rijke historische plek midden in het groen te laten beleven.

Jubileumactiviteiten

Geïnteresseerden kunnen de molen beklimmen met de molenaar, op pad met een natuurgids in het tegenover gelegen natuurgebied de Molenplas of meedoen aan een historische wandeling naar voormalig kasteeldomein Walburg onder leiding van een VVV-gids.

Lokale toneelspelers beelden historische personages uit, zoals Graaf Von Hompesch die de molen liet bouwen. Kids kunnen broodjes bakken, een boswachterspeurtocht doen of lekker ravotten in OERRR-speeltuin waar ook de vrijwillige brandweer aanwezig is met spelletjes. Natuurlijk is ook het molenterras open. Ter ere van het 300-jarig bestaan staat er een heerlijke feestvlaai en een speciaal gebrouwen jubileumbiertje op de kaart. 

Zondag 11 september

Op zondag 11 september – Open Monumentendag – geven de plaatselijke harmonieën St. Caecilia Ohé en Laak en St. Stephanus Stevensweert een optreden. En nog tot en met oktober is er bij het streekmuseum Stevensweert - Ohé en Laak een minitentoonstelling te zien, met een miniatuur van de molen en verhalen over belangrijke personages in de molengeschiedenis.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto Leon van Lier
010822/HvL

Wellicht interessant