img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

3-8-2022 12:03

Openluchttheater Thorn - veelvuldig bekroonde toneelstuk GIF

Thorn - 3 augustus 2022 - Op zaterdagavond 13 augustus voert Theatergezelschap ‘Dames en Heren' uit Schimmert het veelvuldig bekroonde toneelstuk ‘GIF’ uit in het Openluchttheater Thorn. De uitvoerders van de voorstelling zijn Inger van Eldik, Armand Harings en violiste Anna Janssen. Regisseur is Marlies Harings.

img

Het veelvuldig bekroonde toneelstuk, geschreven door Lot Vekemans, is al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces. ‘Gif’ gaat over twee mensen die proberen te leven met ‘wat er niet is en wel had moeten zijn’.

Tien jaar na het overlijden van hun kind ontmoeten een man en een vrouw elkaar voor het eerst weer. Via een brief hebben ze te horen gekregen, dat er een herbegrafenis komt vanwege gif in de bodem. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd. Zij kan de gedachte aan een nieuw leven niet verdragen. Tijdens de paar uur die ze samen doorbrengen, tasten ze elkaar af en blijkt hoe het grote verlies hun beider levens vergiftigd heeft. In een intense dialoog blijven ze zoeken naar dat ene woord; die ene beweging waarin het verleden tot rust zou kunnen komen.

 

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 13 augustus 2022, van 20.00 tot 21.30 uur

waar - Openluchttheater Thorn (naast de Abdijkerk)

tickets - € 12,50 te bestellen via www.openluchttheaterthorn.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Openluchttheater Thorn
030822/HvL

 

Wellicht interessant