img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-8-2022 10:30

Openluchttheater Thorn - Klassieke muziek met Duo Volante

Thorn - 5 augustus 2022 - ‘Duo Volante’ presenteert op zondagmiddag 14 augustus in het Openluchttheater Thorn een programma met klassieke muziek van drie bekende Italiaanse componisten: Corelli, Giuliani en Tedesco. ‘Duo Volante’ is een opwindend nieuw ensemble, gevormd door de Letse fluitiste Beate Matvejeva en de Portugese gitarist Filipe Nevis Curral. Het duo behaalde afgelopen juli de eerste plaats in ‘The London International Music Competition’.

img

‘Duo Volante’ neemt het publiek mee op een reis door Italië in diverse tijden: barok, klassiek, romantiek en 20e eeuw. Italië, het land dat bekend staat om zijn prachtige landschappen, eten, literatuur en natuurlijk zijn muziek. De luisteraar ervaart het mooie en temperamentvolle karakter van Italië.

Het duo werd opgericht tijdens de COVID-19-lockdown met de wens om uitdagende muziek te spelen die de luisteraar boeit en laat kennismaken met het prachtige repertoire geschreven voor fluit en gitaar. Hun wederzijdse passie voor een divers repertoire en hun muzikale chemie is iets wat je niet mag missen. Als ze niet aan het repeteren zijn, genieten Filipe en Beate graag van een lekker kopje koffie en bespreken ze muziek.

Praktische informatie

wanneer - zondag 14 augustus 2022, van 14.00 tot 15.00 uur

waar - Openluchttheater Thorn (naast de Abdijkerk)

tickets - € 15,00 te bestellen via www.openluchttheaterthorn.nl

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Openluchttheater Thorn
050822/HvL

 

Wellicht interessant