img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

24-3-2019 12:00

Unieke kans: geef je op als koorzanger bij 21e Passiespelen in 2020

Tegelen - In de periode 10 mei tot 13 september 2020 worden de Passiespelen 2020 in Tegelen 25 keer opgevoerd. De tekstrollen zijn inmiddels allemaal ingevuld. Met ingang van 11 mei 2019 beginnen de wekelijkse repetities voor het grote gemengd koor onder leiding van Ben Benders en hiervoor worden nog zangers gezocht! Iedereen met een ‘passie voor zingen’ is van harte uitgenodigd om mee te doen. 

img

De medewerkers van het koor maken, net als in voorgaande edities, ook weer deel uit van het volk. Alle koorleden doen dus ook mee in de full-castrepetities, die vanaf oktober 2019 met enige regelmaat op zondag plaatsvinden. Interesse? Aanmelden kan per email via vrijwilliger@passiespelen.nl

De tekstrollen zijn inmiddels allemaal ingevuld, met onder andere voormalig L1-presentator Robert Bouten (48) uit Venlo en Leon Nelissen (60) uit Wessem.

De rol van Pilatus wordt ingevuld door voormalig L1-presentator Robert Bouten (48 jaar) uit Venlo: “Toen ik hoorde dat er nog gezocht werd naar Pilatus heb ik niet lang na hoeven te denken om auditie te doen. (...) Het is een bijzonder groot avontuur en ik ben blij dat ik de uitdaging om een bijzondere Pilatus neer te zetten mag aangaan.”

Leon Nelissen (60) uit Wessem speelt een belangrijke rol van Farizeeër Aäron, hij is in Wessem al jaren aan de plaatselijke toneelvereniging verbonden is.
Ook de overige rollen worden gespeeld met met mensen die ervaring hebben met acteren en zingen. Sommigen hebben al vaker een rol gehad in de Passiespelen.  

Regisseur Cees Rullens is heel enthousiast over de totale spelersgroep: “Prachtige audities gezien van heel veel kandidaten. Ook van mensen die al deel uitmaken van de spelersgroep, maar duidelijk nog steeds 'groeien'. En onverwacht weer veel nieuwe gegadigden. Uitpuilend van talent.”

De première van de twintigste Passiespelen in Tegelen is op zondag 10 mei 2020. De start van een reeks van vijfentwintig voorstellingen, die tot 13 september 2020 doorloopt. De Passiespelen Tegelen staan op de lijst immaterieel cultureel erfgoed. 

Wellicht interessant