img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

5-10-2022 10:30

Zinspiratie-avond - Levenseinde en spiritualiteit

Grathem - 5 oktober 2022 - Op donderdag 27 oktober organiseert de Zinspiratiegroep in Grathem een inspirerende avond over het thema “levenseinde en spiritualiteit”. Vragen over het levenseinde, ethiek en de rol van religie zijn actueler dan ooit. Wat is het verschil tussen euthanasie en voltooid leven eigenlijk? Wanneer is een leven voltooid? Hoe heilig is het leven? En wat zegt ons geloof hierover? Hoofdspreekster op deze avond is theologe Annemarieke van der Woude. Iedereen is van harte welkom. Gratis toegang. 

img

Annemarieke van der Woude

Hoofdspreekster op deze avond is theologe Annemarieke van der Woude; predikante van de remonstrantse gemeente te Oosterbeek en voormalig geestelijk verzorger in een verpleeghuis. Ze spreekt en publiceert regelmatig over vragen rondom het levenseinde. Op een boeiende en toegankelijke vertelwijze zal Annemarieke van der Woude haar licht laten schijnen op het thema. Ook zal zij in gesprek gaan met het publiek; voor vragen en het delen van gedachten zal alle ruimte zijn.

De avond zal worden opgeluisterd met harpspel en enige korte meditatie.

Zinspiratie

Zinspiratie is een jonge groep enthousiastelingen- onder leiding van Liesbeth Schroen en Lieke Hover – die op een laagdrempelige manier thema's rondom zingeving en spiritualiteit bespreekbaar wil maken.

Praktische informatie

wanneer - donderdag 27 oktober 2022, aanvang 19.30 uur

waar - de Sint-Severinuskerk van Grathem

entree - gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd

aanmelden - aanmelden kan door een e-mail te sturen naar zinspiratieleudal@gmail.com

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

Foto Leon van Lier|DeltaLimburg.nl
041022/HvL

Wellicht interessant