img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

27-3-2019 16:20

KERNgezond smullen met leerlingen BS De Kwir

Neer - Op woensdagochtend 27 maart 2019 stond alweer de vierde KERNgezond-activiteit van dit schooljaar op het programma voor de groepen 5-6 van basisschool De Kwir uit Neer. Zij brachten een bezoek aan Ria Joosten Catering en Evenementen om daar de smaaklessen te beleven. Vorige week waren de KERNgezond-kinderen van basisschool De Zjwiek uit Roggel te gast. De kinderen uit Neer kregen net een ander programma voorgeschoteld: samen gerechten bereiden, voedingsquiz, buitenspel Schijf van Vijf en workshop mondhygiëne.

Het samen maken van gerechten met de kok stond nog wel op het programma. Zo maakten ze onder professionele begeleiding een gevulde paprika met humus, komkommer en amandel, een tacopizza met broccoli en mini-omeletjes op brood met tomaat. De koks van Ria Joosten Catering en Evenementen hadden zelf ook nog een lekkere maissoep bereid.

Daarnaast speelden de kinderen een voedingsquiz waarbij goed samengewerkt moest worden. Er werd buiten een leuk spel gedaan dat draaide om de Schijf van Vijf. Al spelenderwijs leerden de kinderen zo over dit onderwerp. 

Als vierde en laatste onderdeel waren twee studenten mondhygiënist aanwezig. Zij gingen met de kinderen aan de slag over het gebit, de invloed van ongezond eten en hoe je nu het beste kan poetsen. De kinderen kregen een tandenborstel en tandpasta mee naar huis als cadeautje.
 
Aan het einde van de leuke ochtend werden uiteraard alle lekkere gerechten geproefd. 
 

Wellicht interessant