img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

11-10-2022 20:30

Interview met Hugo Luijten over zijn genomineerde boek 'Het bloed van de zwaan'

Heel - 11 oktober 2022 - Schrijver Hugo Luijten uit Heel, onder andere bekend van zijn succesvolle roman Undercover, heeft een nieuw boek geschreven: Het bloed van de zwaan. Het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten in Düsseldorf in 1929, tegen de achtergrond van economische crisis en de opgang van de nazi’s. Vlak na de opnames van dit interview werd bekend dat Hugo Luijten met dit boek is genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2022, de Vlaamse tegenhanger van de Gouden Strop. 

Over Het bloed van de zwaan

Februari 1929. Düsseldorf wordt opgeschrikt door een reeks moorden, op zowel mannen, vrouwen als kinderen. De slachtpartijen zijn even afgrijselijk als raadselachtig, want waar is het bloed van de slachtoffers naartoe? Rechercheurs Richard Meisters en Kaspar ‘Piszko’ Piaszkowski krijgen de taak om de moordenaar op te sporen. Verdachten en getuigen komen en gaan, maar de sadistische beul houdt niet op.
 
Pers en publiek worden ondertussen hysterisch en eisen het uiterste van de tot het uiterste getergde rechercheurs. Het wordt een race tegen de klok om de rust in Düsseldorf te laten terugkeren. 
 
Dit is het eerste deel in een thrillerreeks waarin beruchte seriemoordenaars uit de geschiedenis centraal staan.

Nominatie Hercule Poirotprijs 2022

Vlak na de opnames van dit interview werd bekend dat Hugo Luijten met het boek 'Het bloed van de zwaan' is genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2022, de Vlaamse tegenhanger van de Gouden Strop. "Ik ben keifier", reageert de schrijver verheugd. In totaal zijn zes auteurs genomineerd. Op zaterdag 29 oktober wordt tijdens Boektopia bekend gemaakt wie de winnaar is. 
 
In 2021 was hij al genomineerd voor de Gouden Strop.
 
Foto en reportage Pieter Cornelissen|DeltaLimburg.nl
111022/HvL

Wellicht interessant