img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

20-10-2023 12:05

Speciale avondopenstelling Roermondse kerken en beklimming toren Sint-Christoffelkathedraal

Roermond -  20 oktober 2023 - De Sint-Christoffelkathedraal, de Munsterkerk en de Caroluskapel in Roermond zijn ook dit jaar op de laatste avond van de zomertijd, zaterdagavond 28 oktober, extra opengesteld voor het publiek en zijn de kerkinterieurs voor de gelegenheid sfeervol verlicht.  Bovendien is de toren van de kathedraal deze avond te beklimmen, waarmee bezoekers een unieke uitkijk hebben over een donker maar fraai verlicht Roermond. 

img

Kathedraalbeklimming

Het bijzondere bij de kathedraaltorenbeklimming is ditmaal niet alleen de ‘cityview by night’ maar ook dat de beklimming niet in vaste groepen op gezette tijden plaatsvindt. Iedereen kan gedurende anderhalf uur doorlopend en op individueel tempo de 267 traptreden beklimmen. Op de verschillende tussenverdieping staan deskundige vrijwilligers die de bezoeker uitleg kunnen geven over onder meer het orgel, de klokken, de bouw van de toren en het uitzicht vanaf de toren. Bovendien zal het majestueuze concertorgel van de kathedraal tijdens de openstellingsuren bespeeld worden. 

Praktische informatie

wanneer - zaterdag 28 oktober 2023, de drie kerken zijn open tussen 19.00 uur en 21.00 uur. De kathedraaltoren kan beklommen worden tussen 19.15 uur en 20.45 uur.

waar - Sint-Christoffelkathedraal (grote Kerkstraat), Munsterkerk (Munsterplein) en Caroluskapel (Swalmerstraat 100) in Roermond

toegang - gratis toegang tot de drie kerken / torenbeklimming € 3,00 per persoon

aanmelden - vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, bij grote drukte kan er mogelijk wel een wachttijd gelden

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!  

Foto Helian van Lier|DeltaLimburg.nl
191023/HvL

Wellicht interessant