img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

18-11-2022 18:55

Alzheimer Café Roermond - Sociale Benadering Dementie

Roermond - 18 november 2022 - Op maandagavond 5 december wordt er weer een Alzheimer Café in Roermond georganiseerd. Het thema is 'Sociale Benadering Dementie'. De Sociale Benadering Dementie helpt de behoeften van mensen met dementie beter te kunnen zien en begrijpen. Zo kan de juiste ondersteuning geboden worden die de kwaliteit van leven verbetert; een integrale aanpak vanuit zowel het medische, psychologische als sociale domein. Hoe pakt dat uit in de praktijk?

img

Om de behoeften van mensen met dementie en hun naasten en het aanbod van zorg en ondersteuning dichter naar elkaar te brengen wordt niet alleen gekeken naar de ziekte, maar ook naar de impact op de persoonlijke leefwereld. De Sociale Benadering Dementie helpt de behoeften van mensen met dementie beter te kunnen zien en begrijpen. Zo kan de juiste ondersteuning geboden worden die de kwaliteit van leven verbetert. Er zitten niet alleen (para-)medisch opgeleide mensen in het team, maar ook vertegenwoordigers uit die samenleving die oog hebben voor de behoeften van mensen met dementie en hun omgeving. Hoe pakt dat uit in de praktijk?

Ofschoon diagnostiek natuurlijk zeer zorgvuldig door ter zake deskundigen gebeurt, is voor zorg en ondersteuning lang niet altijd iemand met specialistische kennis en ervaring uit de zorg noodzakelijk. Bij een goede klik kan een medebewoner van de wijk, student of andere vrijwilliger van onschatbare waarde zijn.

Praktische informatie

wanneer - maandag 5 december 2022, van 19.30 tot 21.00 uur (zaal open om 19.00 uur)

waar - de Velderie, Prins Bernardstraat 1, Roermond

deelname - de toegang is gratis

aanmelden - vooraf aanmelden is niet nodig

meer informatie - stuur dan een e-mail naar alzheimerroermond@icloud.com   

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

181122/HvL

Wellicht interessant