img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

6-12-2022 13:04

Amnesty's 'Write for Rights 2022' schrijfmarathon in Roermond en Roggel

Roermond/Roggel - 6 december 2022 - Op zaterdag 10 december organiseert Amnesty International  voor de 10e keer de internationale schrijfmarathon, waarbij overal ter wereld persoonlijke brieven worden geschreven voor 10 geselecteerde mensenrechtenstrijders, die zijn gearresteerd en opgesloten omdat zij gebruik maakten van hun recht op demonstratie. In onze regio kan worden geschreven in Bibliotheek Bibliorura Roermond en in Café TonvanneBekker en Gemma in Roggel.

img

10 December is de Dag van de Mensenrechten en op die dag wordt jaarlijks de schrijfmarathon van Amnesty International georganiseerd: Amnesty’s Write for Rights. Overal ter wereld worden persoonlijke, handgeschreven brieven gestuurd naar autoriteiten in diverse landen voor mensen die groot onrecht is aangedaan. 

Praktische informatie

Bibliotheek Bibliorura Roermond (Neerstraat 11-13)

Van 10.00 tot 17.00 uur liggen er voorbeeldbrieven klaar in de Bibliotheek Bibliorura. Kom brieven schrijven voor hen die onze steun hard nodig hebben.

Café TonvanneBekker en Gemma in Roggel (Kerkveldweg 1) 

Van 10.00 tot 22.00 uur worden brieven geschreven, naar overheidsinstanties, voor mensen die onterecht gevangen zitten. Ook kunnen persoonlijke bemoedigende boodschappen aan de slachtoffers worden gestuurd.

Om het uur treden muzikanten op, die deze dag belangeloos ondersteunen. Ook is er soep verkrijgbaar om de inwendige geest te versterken.

Inmiddels is er de toezegging van tien scholen in de gemeente Leudal met in totaal meer dan 400 leerlingen, die ook aan het schrijven zijn. Om 12.00u. is de officiële opening door wethouder Graeff 

Voorbeeldbrieven liggen klaar, schrijfgerei is aanwezig.

Online

Schrijven kan ook online, kijk hiervoor op de website van Amnesty International.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

061222/HvL 

 

Wellicht interessant