img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

14-1-2023 13:40

Nationale Voorleesdagen met Maximiliaan Modderman

Heythuysen/Heel/Nederweer/Weert - 14 januari 2023 - Op woensdag 25 januari gaan de Nationale Voorleesdagen weer van start, georganiseerd om ouders te stimuleren om hun kinderen voor te lezen. Dit jaar met het Prentenboek van het jaar 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld en Jan Jutte. Kom gezellig luisteren op woensdag 25 januari om 14.00 uur bij Bibliocenter Heel en Heythuysen of op woensdag 1 februari om 14.00 uur bij Bibliocenter Weert en Nederweert.  

img

Aanmelden kan op www.bibliocenter.nl/activiteiten. Deelname is gratis en voor kinderen van ongeveer 3 tot 6 jaar en hun ouders. 

Prentenboek van het jaar 2023

Het Prentenboek van het jaar 2023 gaat over Maximiliaan Modderman. Hij geeft een feest in de tuin voor zijn speelgoedbeesten. Al gauw wordt het een wild feest en moeten alle knuffels in bad. En het boek. En de taart.... Dus lieve peuters en kleuters, trek oude kleren aan, want het wordt een vies feestje!

Waarom voorlezen zo belangrijk is 

Voorlezen is leuk! Prentenboeken laten je de wereld beleven door de ogen van een ander. Ook is voorlezen goed voor de taalontwikkeling. Het heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook nuttig!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat bij Bibliocenter, nog meer dan normaal, het voorlezen aan kinderen centraal.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio.

Foto's Myouthic
251122/HvL

 

Wellicht interessant