img

DeltaLimburg.nl

Hèt informatieve (nieuws)platform voor Midden-Limburg.

10-2-2023 14:18

Schrijver Pieter Waterdrinker te gast bij Bibliotheek Bibliorura

Melick - 10 februari 2023 - Op zondagmiddag 12 maart viert de Bibliotheek Bibliorura de Boekenweek met een speciale gast: schrijver Pieter Waterdrinker. Hij wordt geïnterviewd door Frans Pollux in Oetsjpanning De Meuleberg in Melick, een mooie locatie in de gemeente Roerdalen. Pieter Waterdrinker is onder ander bekend van zijn romans Tsjaikovkistraat 40De rat van Amsterdam en Biecht aan mijn vrouw. Ook werkte hij jarenlang als Rusland-correspondent voor De Telegraaf en Vrij Nederland.

img

Na zo’n 25 jaar in Rusland gewoond te hebben, ontvluchtten Waterdrinker en zijn vrouw vorig jaar het land vanwege de oorlog met Oekraïne.

 

Rijk oeuvre

Pieter Waterdrinker (Haarlem, 1961) debuteerde in 1998 met Danslessen, gevolgd door romans als Liebmans ringDuitse bruiloft en De dood van Mila Burger en de verhalenbundels Montagne Russe en Een dame in Kislovodsk. Rusland en Oekraïne spelen een grote rol in zijn werk. Zo legt Waterdrinker in de roman Poubelle (2016) de dilemma’s van deze tijd bloot aan de hand van de oorlog in Oost-Oekraïne en de MH17-ramp. En in Tsjaikovskistraat 40 (2017) neemt hij de lezer mee op reis door de Russische geschiedenis en door zijn eigen leven.  

In 2020 verscheen De rat van Amsterdam, een portret van het huidige Nederland en Europa op drift, maar bovenal een aangrijpend verhaal over liefde en het eeuwige verlangen naar zingeving en geluk. In 2022 volgde Biecht aan mijn vrouw, een autobiografische roman die met schwung en milde spot is geschreven tegen de achtergrond van de coronacrisis. In 2023 zal Van huis en haard verschijnen, waarin Waterdrinker verhaalt over zijn gevoelens van onmacht en wanhoop over het grootste conflict in Europa sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Het werk van Pieter Waterdrinker is o.a. in het Engels, Duits en Russisch vertaald en hij werd genomineerd voor o.a. de Libris Literatuur Prijs, de Bob den Uyl Prijs en de Dublin Literary Award.

Boekenweek 2023

De Boekenweek 2023 duurt van 11 tot en 19 maart. Het verbindende thema dit jaar is ‘Ik ben alles’. Hiermee worden de talloze identiteiten van mensen gevierd. Het Boekenweekgeschenk 2023 wordt geschreven door Lize Spit en het Boekenweekessay door Raoul de Jong.

Praktische informatie

wanneer - zondag 12 maart 2023, van 14.00 tot 16.00 uur

waar - Oetsjpanning De Meuleberg, Waterschei 71 in Melick

entree - € 7,50 voor leden, € 10,00 voor niet-leden. Dit is inclusief een drankje.

tickets reserveren - dat kan via deze webpagina van bibliorura.nl  

extra informatie - Boekhandel Bruna Roermond verzorgt de boekenverkoop bij het schrijversbezoek. Pieter Waterdrinker zal hierbij ook signeren.

Wat is er te doen in Midden-Limburg?

Op www.deltalimburg.nl/agenda zijn nog veel meer activiteiten te vinden in onze regio!

100223/HvL

Wellicht interessant